Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istina je...

Zašto djevojčice uvijek dobivaju bolje ocjene nego dječaci?

djeca (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.01.2013.
u 13:20

Djevojčice su prilikom ocjenjivanja u maloj prednosti u odnosu na dječake čak i ako je u pitanju anonimno testiranje

Djevojčice su mirnije, koncentriranije i bolje slušaju te ih nastavnici nagrađuju boljim ocjenama, pokazalo je nedavno američko istraživanje. Kao što se i zna, ocjene među nižim razredima osnovne škole nisu samo odraz znanja koje dijete iskazuje već na njih utječe niz faktora, uključujući i to koliko je dijete uredno i organizirano, ali i kakvog je ponašanja na nastavi.

U istraživanju su se pratili rezultati gotovo šest tisuća osnovaca u čitanju, matematici i prirodi u dobi od šest do 12 godina, a ocjene su se temeljile na anonimnom testiranju i procjeni znanja koje su provodili nastavnici.

Budući da su djevojčice obično urednije i mirnije od dječaka, bolje su prolazile u školi, a dječaci lošije, iako su na anonimnim testiranjima pokazali gotovo istu razinu znanja, piše Daily Mail.

Komentara 2

Avatar Torento
Torento
18:51 09.01.2013.

Škola je sjedilački način učenja potpuno prilagođen mirnim djevojčicama, a dosadan dječacima. Ako djecu vodite po vani i praktično učite uz rad i druge aktivnosti, dječaci će biti podjednako uspješni, a možda i bolji.

IS
Iskra1347
08:32 10.01.2013.

Istina je da sa sjedilačkim načinom trenutno škola malo više pogoduje djevojčicama, ali ja apsolutno podržavam praktično učenje i mislim da bi se u tom smjeru više trebalo usmjeriti način obrazovanja. Ja sam, iako tada djevojčica, bila jako aktivna i meni bi recimo (a vjerojatno će tako biti i sa mojom kćeri) više bilo odgovarao aktivan način učenja, a ne pasivan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije