Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sve je kriva svekrva

Ljutita majka ogorčena zbog ovog što joj je napravila svekrva nakon poroda

trudnoća, trudnica
Pixabay/Ilustracija
13.10.2017.
u 13:27

Mnoge majke koje su na spomenutom forumu komentirale ovaj slučaj složile su se kako je njezina "svekrva" prešla svaku granicu bez imalo poštovanja, ali i da njezin suprug nije bio podrška u trenucima kada ga je najviše trebala.

Rođenje djeteta najljepši je trenutak u životu svake majke. Kada se zaborave porođajne muke, onaj trenutak kada majka primi svoje tek rođeno dijete prvi put, najemotivniji su trenuci u životu žene. 

Taj prvi susret majke i djeteta vrlo je bitan za svaku bebu. Kontakt "koža na kožu" omogućuje bebi da osjeti otkucaje srca majke, njezin miris i pritom se u bebinu tijelu otpušta hormon sreće oksitocin. 

Upravo zbog svega toga navedenog, kada taj trenutak izostane, majkama je posebno stresno. Ali u situacijama kada su potrebne hitne intervencije da bi se spasio život majke ili djeteta, kada se napravi carski rez i slično, kontakt majke i djeteta može izostati. Tada tu ulogu mogu preuzeti i očevi da bi ostvarili prvi kontakt bebe i roditelja. 

No, umjesto jednog oca, to je napravila – svekrva, inače liječnica koja radi u istoj bolnici gdje je njezina snaha rađala. Bez dopuštenja majke, ali i pitanja, uzela je bebu u svoje ruke. Anonimna majka, koja je svoju priču objavila na poznatom forumu za majke Mumsnet, naglasila je kako je izričito zabranila da im itko dolazi u posjet prvih 24 sata kako bi mogla prve sate nakon rođenja svoje bebe biti s njom. Svekrva to očito nije poštovala. 

Mnoge majke koje su na spomenutom forumu komentirale ovaj slučaj složile su se kako je njezina svekrva prešla svaku granicu bez imalo poštovanja, ali i da njezin suprug nije bio podrška u trenucima kada ga je najviše trebala. 

 

Komentara 4

TR
trunjo
13:53 13.10.2017.

Pa to je STRAŠNO...Ja mislim da će dijete do kraja života osjećati posljedice a i dotična majka koja je pretrpjela neviđeni šok...Ja bih tužio svervu za "prekoračenje granice"....jaooooo majkooooooo

OX
oxymoron
15:36 13.10.2017.

Ja sam mislio da je baka u najmanju ruku pojela unuče. Kad ono snajka glupača.

KU
kupatilo
15:15 13.10.2017.

Jos jedna glupost vas novinara.Kakosu rađale nekad zene radeci u polju teske poslove.Koje njz pitao za osjecaje.Daje to tako kako vi navodite i jabi trebao tuzit vas za svoje osjecaje jer na svaki vas clanak tlak mi skoci na 200.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije