Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao profesionalac

Za savršeno hrskav pečeni krumpir promijenite samo jednu stvar u pripremi

shutterstock
25.08.2020.
u 07:00

Samo dodajte dva sastojka u pripremi pečenog krumpira i on će uvijek biti hrskav.

Napraviti savršeni i hrskavi pečeni krumpir nije lako - ali možda smo pronašli najlakšu i najukusniju metodu dosad. Prethodne viralne objave savjetovali su da slijedimo razne čudne metode, koristeći sastojke od meda pa do senfa. Ali sada je korisnica  TikToka, koji dijeli videe svojih zavidnih pečenih večera i savjeta za kuhanje, otkrila kako napraviti nevjerojatan pečeni krumpir s hrskavom koricom i mekom unutrašnjošću, prenosi mirror.co.uk. Najbolja vijest je da vjerojatno sve potrebno već imate kod kuće. 

@izmott

Happy Sunday! How I make my crispy roast potatoes and why I am the favourite child. ##cookingtips ##sundayroast ##uktiktok ##roastpotatoes ##recipes ##fyp

♬ True Jackson VP theme - youalreadyknowbb

Sastojci:

Krumpir
Brašno
Češnjak
Ružmarin
Mast

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Ogulite krumpir i kuhajte ga u posudi dok ne omekša, ali ne postane skroz mekan. 

Dok čekate, nasjeckajte dovoljno češnjaka i ružmarina. Kad se krumpir skuha, istresite ga u posudu s brašnom i protresite dok svaki krumpir nema lagani sloj brašna.

Dodajte krumpir u tavu s vrućom masnoćom i neka se svaki krumpir "natopi" sa svih strana. Rasporedite ružmarin i češnjak ravnomjerno preko svog krumpira. 

Stavite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta. Tada poklopite posudu. Pecite još 20 minuta zaklopljeno na 200 stupnjeva. Zadnjih 10 minuta temperaturu povisite na 220°C.

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Komentara 4

PR
primarijus
18:05 25.08.2020.

Konačno Tina piše o nečemu što barem malo razumije. Makar Tina pitaj baku za bolje recepte da ne moraš prepisivati s interneta

SN
snovakor
12:29 25.08.2020.

Krumpir sam po sebi ima dosta škroba...i sada još brašno preko ...sigurno opet neka američka glupost .... definitivno bolja verzija za odlično pečen krumpir a ne čips, kao što piše @EldersWisdom (potrebno je razumijeti o čemu se govori), je upotrebaa meda , koji se nakon 3/4 kuhanja krumpira premaže lagano i ispeče savršeno - brašno je i onako u gastronomiji odbačena namirnica, za one koji se u to razumiju !

EL
EldersWisdom
12:22 25.08.2020.

Peceni krumpir bas ne smije biti hrskav, jer da zelim jesti cipse otisao bi u ducan i kupio ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije