Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Za savršeno hrskav pečeni krumpir promijenite samo jednu stvar u pripremi

Samo dodajte dva sastojka u pripremi pečenog krumpira i on će uvijek biti hrskav.
25. kolovoza 2020. u 07:00 4 komentara 101016 prikaza
Foto: shutterstock

Napraviti savršeni i hrskavi pečeni krumpir nije lako - ali možda smo pronašli najlakšu i najukusniju metodu dosad. Prethodne viralne objave savjetovali su da slijedimo razne čudne metode, koristeći sastojke od meda pa do senfa. Ali sada je korisnica  TikToka, koji dijeli videe svojih zavidnih pečenih večera i savjeta za kuhanje, otkrila kako napraviti nevjerojatan pečeni krumpir s hrskavom koricom i mekom unutrašnjošću, prenosi mirror.co.uk. Najbolja vijest je da vjerojatno sve potrebno već imate kod kuće. 

@izmott

Happy Sunday! How I make my crispy roast potatoes and why I am the favourite child. ##cookingtips ##sundayroast ##uktiktok ##roastpotatoes ##recipes ##fyp

♬ True Jackson VP theme - youalreadyknowbb

Sastojci:

Krumpir
Brašno
Češnjak
Ružmarin
Mast

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Ogulite krumpir i kuhajte ga u posudi dok ne omekša, ali ne postane skroz mekan. 

Dok čekate, nasjeckajte dovoljno češnjaka i ružmarina. Kad se krumpir skuha, istresite ga u posudu s brašnom i protresite dok svaki krumpir nema lagani sloj brašna.

Dodajte krumpir u tavu s vrućom masnoćom i neka se svaki krumpir "natopi" sa svih strana. Rasporedite ružmarin i češnjak ravnomjerno preko svog krumpira. 

Stavite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta. Tada poklopite posudu. Pecite još 20 minuta zaklopljeno na 200 stupnjeva. Zadnjih 10 minuta temperaturu povisite na 220°C.

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Jednostavno je Samo dva prirodna sastojka potrebna su za savršeno čišćenje grill tave Važno je znati Kako spriječiti krumpir da proklija i zašto ga se ne smije držati pokraj luka Super trik Kuhari savjetuju: Ovako će pečeni krumpir baš uvijek ispasti hrskav i ukusan prirodno i lako Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku
Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • primarijus:

    Konačno Tina piše o nečemu što barem malo razumije. Makar Tina pitaj baku za bolje recepte da ne moraš prepisivati s interneta

  • snovakor:

    Krumpir sam po sebi ima dosta škroba...i sada još brašno preko ...sigurno opet neka američka glupost .... definitivno bolja verzija za odlično pečen krumpir a ne čips, kao što piše @EldersWisdom (potrebno je razumijeti o čemu se govori), je upotreba ... prikaži još!a meda , koji se nakon 3/4 kuhanja krumpira premaže lagano i ispeče savršeno - brašno je i onako u gastronomiji odbačena namirnica, za one koji se u to razumiju !

  • EldersWisdom:

    Peceni krumpir bas ne smije biti hrskav, jer da zelim jesti cipse otisao bi u ducan i kupio ih.