Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošači

Za potrošače u krizi nije se učinilo mnogo - oni su vrlo često žrtve

\'Christmas Shoppers STANDALONE: Shoppers walk on Princes Street in Edinburgh as stores try to encourage buyers in the run up to Christmas after weeks of flagging sales.\'
Danny Lawson/PA Photos/Pixsell
12.05.2011.
u 11:05

Zaštita potrošača na području financijskih usluga trenutačno je u središtu međunarodne pozornosti potrošačkih udruga

– Na potrošače u financijskoj krizi nismo potrošili ni puno vremena ni mozga. Potrošači su žrtve u mnogim slučajevima – kazala je Christine Lagarde, francuska ministrica gospodarstva i predsjednica Vijeća ministara financija zemalja G20 za ovu godinu.

U videogovoru obratila se na prošlotjednom 19. svjetskom kongresu potrošačkih organizacija u Hong Kongu, gdje su se skupili predstavnici potrošačkih udruga iz više od 60 zemalja, prenosi Savez slovenskih potrošačkih udruga. Hrvatsku je predstavljao Ilija Rkman iz Potrošača, a glavna je tema kongresa bila posvećena globalnim izazovima sigurnosti potrošača na financijskom području.

Zaštita potrošača na području financijskih usluga trenutačno je u središtu međunarodne pozornosti potrošačkih udruga, a Svjetska je organizacija potrošača nedavno izdala niz preporuka za članice G20 da poduzme mjere za financijsku sigurnost potrošača. Osim financijskih usluga, na dnevnom su redu pitanja održive potrošnje, korporativna društvena odgovornost, pristup potrošača sigurnoj i zdravstveno primjerenoj hrani te potrošačka prava u digitalnom svijetu. Naglasak je kongresa bio na poruci da se potrošač stavi na prvo, a ne na zadnje mjesto.

Ključne riječi

Komentara 1

BI
Bisera
22:59 02.06.2011.

potrošači u krizi ta je dobra ako si u krizi s čim kupuješ ta je ta prava .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije