Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasvim prirodno

Vraća sjaj, potiče rast i stvara volumen... Evo zašto je dobro koristiti jabučni ocat za kosu

shutterstock
09.11.2020.
u 07:00

Uz uklanjanje prljavštine i nakupljenih proizvoda koji su se vremenom skupili na vašoj kosi, jabučni ocat uklanja višak ulja, pomažući u povećanju volumena.

Svi dobro znaju osjećaj kada ne operu kosu nekoliko dana, pa se ona počne mastiti. Ponekad to može uzrokovati i svrbež, a mnogi taj problem rješavaju jednostavno - pranjem kose. No, jeste li znali da postoji jedan prirodniji i zdraviji način da vratite sjaj i život kosi? Treba vam samo malo jabučnog octa, prenosi Real Simple.

Sve što trebate napraviti je u 235 mililitara vode razrijediti jednu žlicu jabučnog octa. Takvu smjesu zatim nanesete na kosu tijekom tuširanja, ostavite da stoji tri do pet minuta, a onda sve dobro isperete.

Otkriveno može li jabučni ocat uistinu pomoći pri mršavljenju:

1/8

Osim što ostavlja kosu sjajnom i mekom, jabučni ocat ima još neke pozitivne posljedice:

Stvara sjaj i štiti boju
Prema stručnjacima, jabučni ocat zaglađuje kutikulu dlake, što ga čini idealnim za postizanje visoke razine sjaja. Enzimi iz fermentirane jabuke zatvaraju i zaglađuju kutikulu dlake, zaštitni sloj koji sadržava vitalne lipide, proteine ​​i vlagu. Na taj ćete način vratiti sjaj, ali i spriječiti gubitak pigmenta u boji ako je vaša kosa obojena.

Stvara volumen
Nekoliko dana nakon pranja, kosa gubi svoj prvobitni volumen i izgled. To je zato što višak ulja može otežati kosu na vašem tjemenu, uništavajući bilo kakav volumen. Uz uklanjanje prljavštine i nakupljenih proizvoda koji su se vremenom skupili na vašoj kosi, jabučni ocat uklanja višak ulja, pomažući u povećanju volumena.

Ublažava svrbež vlasišta i perut
Uz mnogo korisnih svojstva, jabučni ocat je i protuupalno sredstvo, što znači da može spriječiti rast bakterija na vlasištu. On je velika pomoć osobama koje imaju problema s peruti ili svrbežom vlasišta. 

Potiče rast kose
Iako jabučni ocat nije lijek za liječenje gubitka kose, njegova kiselost povezana je kao potencijalno rješenje za stanjivanje kose održavanjem uravnotežene razine pH. Kosa ima idealnu razinu pH između četiri i pet, ali mnogi komercijalni šamponi mogu to poremetiti. Ako je to uzrok vašeg gubitka kose, dodavanje jabučnog octa u rutinu pranja kose može joj vratiti pH razinu, odčepiti pore i potaknuti ponovni rast.

Anja je jedna od ovogodišnjih nominiranih za Divu godine! Iza nje su čak 34 operacije. "Svaka me suza ojačala":

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije