Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Volite li nositi tangice? Liječnici upozoravaju

Ella Dvornik
Filip Brala/PIXSELL
30.05.2017.
u 19:00

Žene koje često nose tange podložnije su infekcijama i raznim bakterijskim oboljenjima

Mnoge žene za donje rublje biraju tange jer se u njima osjećaju seksi, a tako izbjegavaju i ocrtavanje ruba "običnih" gaćica na uskoj odjeći. 

No liječnici ne prestaju upozoravati na štetnost nošenja tangica. Žene koje često nose tange podložnije su infekcijama i raznim bakterijskim oboljenjima. Najveća prijetnja je zaraza E. coli, bakterijom koja se nalazi u debelom crijevu. 

Nošenje tanga-gaćica često negativno utječe na¸prirodnu floru rodnice i intimno zdravlje. PH vrijednost u vagini za vrijeme menstruacije se mijenja i to je područje tada podložnije infekcijama. U to vrijeme potrebna je posebna njega te bi svakako trebalo izbjegavati nošenje tangi, poručuju ginekolozi. 

Žene nerijetko imaju rane na koži oko stidnice i rektuma prouzročene čestim nošenjem tangi. Uski dio tkanine tangi prislonjen je uz anus za vrijeme nošenja i lako će pokupiti bakterije i neugodne mirise nakon nekoliko sati nošenja, a možda ih prenijeti i na hlače koje nosite preko donjeg rublja. 

Stručnjaci savjetuju ženama da se suzdrže od nošenja tangi ako imaju blaže oblike inkontinencije, ako vole nositi dnevne uloške i imaju seksualne odnose bez zaštite.

Komentara 17

BL
bljak007
22:32 30.05.2017.

Koji kreten je autor ovog teksta??

KO
kompjuter
07:18 31.05.2017.

stvarno debilana od članka

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
22:39 30.05.2017.

koja debilana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije