Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li među njima?

Više od polovice samaca boji se seksa i intime nakon pandemije koronavirusa, tvrdi novo istraživanje

shutterstock
29.05.2021.
u 21:28

Dvije trećine onih koji se osjećaju anksiozno izjavili su da žele potrošiti više vremena na upoznavanje nekoga prije nego što su fizički intimni, nego što bi to učinili prije pandemije.

Ako se osjećate tjeskobno zbog intime s nekim nakon toliko vremena bez fizičkog dodira, niste sami. Prema novom istraživanju, 63% samaca osjeća se nervozno kad pomisli na intimnost i seks nakon godinu dana pandemije koronavirusa.

Kako piše Metro, istraživanje je provela aplikacija za spojeve Badoo te je otkrila da 41 posto samaca kaže da se boji jer ne znaju životne navike svojih mogućih partnera i rizik koji predstavljaju u smislu Covida-19. I ne samo to, već puno ljudi jednostavno stvarno nije imalo fizičkog dodira već jako dugo jer su ograničenja to spriječila. Dakle, ideja seksa i intimnosti neke ljude čini nevjerojatno nervoznima.

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje:

1/7

Oko 43% samaca kaže da se osjećaju van prakse i jednostavno nisu naviknuti na fizički dodir. Trećina kaže da je zabrinuta zbog zdravstvenih rizika povezanih s pandemijom i nije spremna izlagati se nepotrebnom zbližavanju.

Dvije trećine onih koji se osjećaju anksiozno izjavili su da žele potrošiti više vremena na upoznavanje nekoga prije nego što su fizički intimni, nego što bi to učinili prije pandemije.

Što se tiče komunikacije, velika većina smatra da je važno prije odlaska na spoj biti iskreni u pogledu razine intimnosti na koju su spremni.

- Veza je vitalna za nas kao ljude - kaže Aoife Drury, psihoterapeutkinja i terapeutkinja za odnose, pa dodaje: - Uz virus u zraku, zaključavanja i ograničenja, Covid je stvorio lišavanje dodira kakvo nikada prije nismo vidjeli. Izbjegavanje seksa za mnoge samce može uzrokovati tjeskobu. Može biti dovoljno zastrašujuće vratiti se u veze i seks nakon duge pauze. -

Majka troje djece (31) potrošila je 290 tisuća kuna kako bi cijelo tijelo prekrila tetovažama!

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
19:45 30.05.2021.

mnogi se boje

OR
Origano
11:09 30.05.2021.

Nemam straha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije