Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poput novih!

Uz ovaj jednostavan trik vaši će ručnici biti bijeli i mekani

shutterstock
06.03.2024.
u 07:00

Čak i nakon što ih koriste stotine gostiju, hoteli i toplice uvijek uspijevaju učiniti da njihovi bijeli ručnici izgledaju kao potpuno novi.

Čini se nemogućim bijele ručnike održavati mekanima i čistima, no jedan je stručnjak napokon otkrio kako hoteli i toplice to i postižu. Čak i nakon što ih koriste stotine gostiju, oni uvijek uspijevaju učiniti da bijeli ručnici izgledaju kao potpuno novi. Postoji hrpa metoda koje profesionalci koriste kako bi svoje ručnike dulje zadržali u vrhunskom stanju, prema stručnjaku za čišćenje Nicu Shacklocku. I srećom, većina korištenih proizvoda je vrlo jeftina i vjerojatno se već nalazi u vašoj kući, piše Metro

Nic preporučuje alkoholni ocat i izbjeljivač kako bi mirisala svježe i izgledala čisto. Trik s bijelim octom naširoko koriste tvrtke u ugostiteljskoj industriji, kaže Nic. Sve što trebate učiniti je dodati dvije ili tri šalice octa u rublje, što će vam pomoći da uklonite sve naslage omekšivača i razbiti bakterije, ali i odstraniti sve neugodne mirise.

VEZANI ČLANCI: 

Alkoholni ocat obično se može kupiti u supermarketu za manje cijelu oko jednog eura, a jedna boca trebala bi trajati najmanje dva ili tri ciklusa pranja rublja. Namjestite perilicu na 40-60°C i koriste tekući deterdžent i ½ šalice bijelog octa.

Također, još jedan savjet je da udvostručite količinu deterdženta koji koristite prilikom pranje rublja kako bi vaši ručnici bili meki i bijeli, ali i kako bi im produžili vijek trajanja. Nic je: 'Ovo smanjuje trenje tijekom pranja koje može oštetiti materijal’. 

Profesionalna čistačica Ann Russell podijelila je na TikTok-u neke od stvari koje treba i ne treba činiti pri čišćenju ručnika. Ann kaže da ne biste trebali koristiti omekšivač jer on sprječava ulazak vlage i čini ručnike i krpe u suštini krutima. Međutim, deterdžent je potreban kada se s njih skidaju kreme za samotamnjenje i šminka.

 

@annrussell03 Replying to @Amelia ♬ original sound - Ann Russell She/Her

Zatim, kako bi ostali mekani, nemojte ih sušiti uvijek u sušilici. Umjesto toga, nakon otprilike 30 minuta sušenja vani, ona ih protrese i zatim okrene naopako. Soda bikarbona također je prijeko potreban dodatak prilikom pranja bijelih ručnika. Koristite samo četvrtinu šalice za svako pranje kako biste se riješili neugodnih mirisa. To je jeftin i koristan trik za pranje i može se kupiti u raznim supermarketima.

VEZANI ČLANCI: 

Namakanje ručnika u mješavini vruće vode i sode bikarbone može pokrenuti proces čišćenja prije nego što ih stavite u perilicu rublja. Ovaj postupak treba provoditi sat vremena prije nego što ih se stavi na pranje. Može se dodati mala količina izbjeljivača kako bi ručnici ponovno bili bijeli, ali trebali biste izbjegavati previše da ne bi boja izblijedila. 

Nic je upozorio da čak i uz ovu metodu čišćenja ručnici imaju određeni životni ciklus prije nego što ih se mora zamijeniti. 'Ručnike treba mijenjati svake dvije godine', rekao je, 'ali možda bi mogli preživjeti nekoliko mjeseci dulje uz praćenje ovih praktičnih savjeta’.

Odličan trik kako da vam ručnici budu mekani i mirišljavi: Dodajte samo jedan proizvod u pranje!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije