Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Učenici svoj IQ mogu povećati boravkom u školi

skola
VL FOTO
29.12.2011.
u 14:10

Preporučuje se i dodatna godina u đačkim klupama kako bi se djeci što je više moguće razvila inteligencija.

Što više vremena djeca provode u školi, to će imati viši IQ, barem tako tvrde norveški znanstvenici s Nacionalne akademije znanosti.

Prema njima, preporučuje se i dodatna godina u đačkim klupama kako bi se djeci što je više moguće razvila inteligencija.

Iako većina djece vjerojatno ne bi bila preoduševljena ovom idejom, autori spomenute studije tvrde da je napredak koji su zabilježili velik.

Istraživanje je provedeno u norveškim osnovnim školama na uzorku od 107.223 učenika. Rezultati su mjereni kada su učenici, koji su školu umjesto sa 14 godina napustili tek sa 16, postali punoljetni, a povećanje IQ-a iznosilo je čak 3,7 bodova.

Ključne riječi

Komentara 3

VE
Vexans
14:52 29.12.2011.

Zašto ne vjerovati norveškim znanstvenicima !Ukupnom socijalnom statusu norveških đaka sigurno ne šteti dulji boravak u školi.Našoj djeci? Sumljam! Mi imamo doma dede ,bake,prabake,stričeve,strine..dođu i tete,tetci..Bože koje pameti..kakvi školski programi! Tamo mogu samo zastraniti il dobiti batina.

AB
abrakadabra
18:43 29.12.2011.

Uuuuuh, ako je to istina, onda bi sudeći po IQ-u većine naših političara čovjek lako mogao zaključiti da su malo vremena provodili u školi...

DU
Deleted user
20:39 29.12.2011.

Možda i mogu povećati IQ boiravkomu norveškoj školi, ali kod nas nema norveških škola! :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije