Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ordinacija iz bajke'

Učenici: Ovo je sada najbolja i najljepša škola

Ordinacija iz bajke, V. osnovna škola u Bjelovaru
Foto: Pixsell
1/9
04.11.2016.
u 09:25

Veselim dječjim licima završila je i četvrta akcija Večernjakova projekta "Ordinacija iz bajke", a on se nastavlja već u prosincu

– Volimo biti u školi, a sada još više kada je uređena – složili su se Matea, Brankica, Anita, Maja, Ana, Martina, Bruno i Ivan, polaznici V. osnovne škole Bjelovar, obrazovne ustanove namijenjene radu s djecom s poteškoćama u razvoju, koja je ujedno stacionar za cjelodnevni boravak školaraca.

Njihovim odobravanjem i zadovoljstvom završila je četvrta akcija Večernjakova projekta “Ordinacija iz bajke” kojom je Večernji list s brojnim partnerima uredio i interijer i eksterijer jedinstvene obrazovne ustanove u Hrvatskoj.

Nova kuhinja i blagovaonica u kojoj djeca s poteškoćama u razvoju, među ostalim, uče pripremati jednostavna jela i postavljati stol te opremljen dnevni boravak samo su mali dio obavljenih radova. Uz pomoć partnera novim je spravama opremljeno i školsko igralište, a u školu stiže i kupljeni Tobii Dynavox, kompjutor sa softverskim paketom za augmentativnu i alternativnu komunikaciju nužnu pojedinoj djeci u V. osnovnoj školi.

Upravo spomenuti uređaj zaposlenici škole pokušavali su osigurati svojim učenicima godinama, no za tu je obrazovnu ustanovu on bio preskup.

– Uz pomoć tog uređaja djeca, kojima je on potreban za komunikaciju, zjenicom oka koordiniraju rad na računalu. I baš ovom donacijom uspjeli smo zadovoljiti i najteže kategorije i zato vam od srca hvala. Sada je ovaj uređaj dostupan i nama običnim smrtnicima – kazala je ravnateljica škole Lucija Dronjak.

Iako i Grad Bjelovar i Ministarstvo ulažu u održavanje školske zgrade, inače zaštićeni spomenik kulture, ovakvom donacijom i više su nego oduševljeni.

– Zahvalni smo na donaciji ovoj školi i drago nam je da se ravnateljica odazvala ovom natječaju. Grad ulaže u zgradu, a ovakve su donacije i više nego hvalevrijedne – poručio je Milan Mateković, bjelovarski pročelnik za društvene djelatnosti.

Da je Večernji list uvijek na strani onih kojima je potrebna pomoć i da pokreće akcije koje su na dobrobit najpotrebnijih, poručio je i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Foto: Instagram

Foto: Damir Špehar/Pixsell, Učenici Martina, Anita i Bruno s glavnim urednikom Večernjeg lista Draženom Klarićem i ravnateljicom Lucijom Dronjak te partnerima

– Ovo je četvrti put da smo u sklopu “Ordinacije iz bajke” opremili prostorije ustanova za potrebite, a drugi put da se ista akcija provodi i izvan Zagreba. Drago mi je da se cijelu godinu organiziramo tako da pomažemo i osjećamo se dobro te da smo nekome potrebni – kazao je Klarić.

Zadovoljstvo sudjelovanja u projektu izrazili su iz tvrtke Pevec d.d.

– Na ovom primjeru pokazali smo odgovornost i skrb prema zajednici u kojoj živimo i radimo. Društvena odgovornost dio je našeg poslovanja i uvijek nam je drago pomoći onima koji bez našeg doprinosa ne mogu. Naročito nam je drago da je naša pomoć ovaj put usmjerena u Grad Bjelovar – kazao je Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave Peveca.

A učenici, inače sportski prvaci i vrsni majstori keramike, iako zadovoljni uređenjem, priznaju da će onoga dana kad napuste školu iz nje ponijeti ono najvrednije što su naučili od svojih rehabilitatora.

– Prijateljstvo. Prijatelji su najvažniji – zaključili su.

>>Školarcima uređena kuhinja, dnevna soba, ali i igralište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije