Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'I klitoris može biti u erekciji...'

'Studiram seksualnu terapiju i mislim da bi ovih 6 stvari o ljudskom tijelu i seksu svi trebali znati'

taty_k_king
28.10.2021.
u 23:10

Obično se s erekcijom povezuju muški organi, ali jeste li znali da se, kad se žena uzbudi, klitoris povlači iz klitorisnog 'poklopca' ili prepucija i uveča se od 50 do 300 posto, pita studentica seksualne terapije.

Kad me netko pita što studiram, moram se psihički pripremiti za reakcije koje dobijem kad odgovorim seksualnu terapiju. Obično slijedi pitanje 'Zar stvarno postoji diploma iz toga?' ispričala je Tatyannah King, studentica socijalnog rada i ljudske spolnosti na Sveučilištu Widener, koji studente priprema za poučavanje, savjetovanje i pružanje terapije o složenim pitanjima ljudske spolnosti.

Ona bi, kaže, htjela da svi o seksu i ljudskom tijelu znaju barem ovih šest, kako kaže, osnovnih stvari.

1. Vagina i vulva nisu ista stvar

Vulva je ispravan izraz za sve vanjske organe, uključujući velike i male usne, klitoris, vanjske otvore uretre (rupica iz koje se piški) i rodnicu, dok vagina ili rodnica označava unutarnje i vanjske organe. 

5 stvari koje žene rade kada znaju da će se seksati

1/7

2. I klitoris može biti u erekciji 

Obično se s erekcijom povezuju muški organi, ali jeste li znali da je moguća i za klitoris? Kad je žena uzbuđena protok krvi joj žurno ide prema klitorisu zbog čega on bubri i postaje osjetljiviji na dodir. Kad je 'dignut', klitoris se povlači iz klitorisnog 'poklopca' ili prepucija i naraste od 50 do 300 posto. 

3. Fiksacija na veličinu penisa je nepotrebna

Foto: Shuttershock


Često čujem pitanja tipa 'Je li veličina važna?' i, iako studije pokazuju da je prosječna dužina penisa u erekciji između 13.2 i 13.9 cm, to je subjektivno pitanje i svatko na njega ima drugačiji odgovor. Zato se bolje usredotočiti se na sve aspekte seksa, umjesto se fokusirati na to koliko na njega utječe sama veličina.

4. I prije pandemije su se ljudi seksali manje nego ikad prije

Studija koju je provela profesorica sa Sveučilišta Widener Brooke Wells pokazala je u odnosu na 2002. godini kad je prosjek bio 64 puta godišnje, seksualna aktivnost do 2014. pala na 53 puta godišnje.

5. Bilo bi dobro prije početka veze s potencijalnim partnerom podijeliti svoju definiciju varanja 

Foto: Getty Images

Nemaju svi istu definiciju nevjere, a razgovor o vašoj percepciji može ukloniti pretpostavku da vi i vaš partner imate iste granice u vezi i potencijalno vas spasiti od pogrešnih tumačenja koja mogu dovesti do osjećaja izdaje.

6. Seksualna orijentacija nije uvijek crno -bijela. Postoji čitav spektar.

Što se tiče seksualne orijentacije, postoji i više od klasifikacije hetero ili homoseksualna orijentacija. Spolnost može biti fluidna, a za neke se može promijeniti u različitim situacijama, kaže King i primjera radi seksualnu orijentaciju uspoređuje s košarkom.

- Neki ljudi apsolutno vole gledati košarku bez obzira na sve, dok s druge strane postoje oni koji ni pod kojim okolnostima ne žele gledati košarku. Zatim postoje oni u sredini spektra koji radije košarku gledaju tijekom NBA finala nego redovito. Također, košarka je možda nekome jedini omiljeni sport, dok drugi mogu podjednako uživati ​​i u košarci i u nogometu, a da se ne sviđaju jedno drugom - objasnila je za Bright Side.

Znate onu situaciju kad vam blagajnici prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih spremiti? Postoji jednostavno rješenje😉

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:23 29.10.2021.

ne volim "košarku", a ne da bi još to gledo :P i, klitorisni 'poklopac' smo zvali 'krović' tj. barem ja tako zovem :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije