Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biti će kao nove

Stručnjakinja za čišćenje podijelila trik uz koji vaše traperice više nikada neće izblijediti u pranju

shutterstock
19.07.2023.
u 09:30

Svi znamo koliko je frustrirajuće kada traperice izblijede nakon samo nekoliko pranja, no stručnjakinja za pranje rublja podijelila je svoje najbolje savjete kako osigurati da vaše tamne traperice izgledaju poput novih.

Ne postoji ništa iritantnije nego kad vaše omiljene tamnoplave ili crne traperice izblijede u pranju. Koliko god bili pažljivi, boja s vremenom izblijedi i uništi se. Iako traperice ne treba prati toliko koliko drugu odjeću, preporučuje se pranje svaka tri do deset nošenja. Međutim, nakon tri pranja znate da će boja ionako početi blijediti, prenosi Mirror.

Srah Dempsey, stručnjakinja za čišćenje i pranje rublja, podijelila je jednostavan trik uz koji vaše traperice nikada više neće izblijediti tijekom pranja. Otkrila je kako spriječiti da tamne traperice izblijede u pranju, kao i kako spriječiti da boja iscuri i uništi ostalu odjeću. Sarah je savjetuje: 'Okrenite tamne traperice naopako prije pranja i koristite deterdžent za očuvanje boje'.

VEZANI ČLANCI: 

'Perite slične tamne boje zajedno i održavajte nisku temperaturu pranja, koristite hladno pranje ako je potrebno', nastavila je, 'Povremeno, namakanje tamnih traperica u bijeli ocat i sol pomaže da se boja učvrsti na tkanini i usporava izbljeđivanje'.

Kako biste ovo mogli isprobati, morat ćete dodati malo destiliranog bijelog octa i soli u zdjelu ili kantu punu vode. Sol pomaže da se boja učvrsti u trapericama, dok ocat sprječava ispuštanje boje zadržavajući boju u vlaknima. Sol ima i druge svrhe prilikom čišćenja jer se može koristiti i na drugim tkaninama za posvjetljivanje boja i uklanjanje mrlja.

Odličan trik kako da vam ručnici budu mekani i mirišljavi: Dodajte samo jedan proizvod u pranje!

 

Komentara 1

BE
Bela
12:10 19.07.2023.

Koje su kvalifikacije potrebne da se postane "stručnjak/inja za čišćenje"? odnosno pranje, jer je ovdje riječ o rublju? Povremeno se takve pojavljuju i u reklamama za deterđente s takvim opisom, ali zanima me na kojem se to fakultetu uči? Imaa li i poslijediplomski? (npr. za zavjese :) )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije