Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ IMALO MUKE

Stručnjaci savjetuju kako ukloniti najtvrdokornije mrlje s dječje odjeće - od trave, flomastera, masnoće...

Shuttershock
03.06.2022.
u 07:00

Neke mrlje čine se nemogućima za očistiti, no stručnjaci su otkrili da i za one najtvrdokornije postoji rješenje

Djeca su većinom uvijek neuredna, pogotovo ona manja, i uvijek nađu način da zaprljaju svoju čistu odjeću, a neke mrlje na dječjoj odjeći poprilično je teško ukloniti. No, stručnjaci iz Today's Parent-a podijelili su nekoliko savjeta za uklanjanje najtvrdokornijih mrlja, piše The Sun.

Mrlje od trave jedne su od onih mrlja koje je vrlo teško ukloniti, posebno na bijeloj odjeći. Stručnjaci su predložili da za čišćenje tih mrlja koristite prašak za perilicu posuđa. Jednostavno pustite da se prljava odjeća natopi u vrućoj vodi, dodajte šalicu praška za perilicu posuđa i nakon toga operite kao i obično. Kada je u pitanju obojeno rublje, možete napraviti gustu pastu od jedne žličice sode bikarbone i nekoliko kapi vodikovog peroksida. Nanesite na mrlju i ostavite 30 sekundi. 

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Kada se vašem djetetu zalijepi žvakaća guma za odjeću ono što trebate napraviti je zagrijati posudu s octom otprilike jednu minutu, pritom pazeći da je posuda dovoljno velika da u nju stane odjevni predmet. Očistite zamrljano područje četkicom za zube kako biste skinuli većinu, a sve što ostane možete sastrugati nožićem nakon što se odjevni predmet osuši. Stručnjaci savjetuju da stavite kockicu leda na žvaku najmanje 30 sekundi kako bi se zamrznula, a zatim je sastružite nožem. 

Što se tiče mrlja od krvi, ključno je djelovati odmah. Stručnjaci preporučuju da stavite vodikov peroksid izravno na mrlju, a zatim dobro isperete, i poslije toga stavite na hladno pranje u perilicu. Prije sušenja provjerite je li mrlja uklonjena i po potrebi ponovno nanesite vodikov peroksid. Masne mrlje su mrlje koje je također vrlo teško ukloniti nastaju kada djeca jedu i ručice obrišu o hlače ili majicu. Uklonit ćete ih tako što ćete utrljati bijelu kredu na masno područje i ostaviti preko noći, a zatim oprati u perilici kao i obično.

Ako vaša djeca zaprljaju odjeću trajnim markerima, ne brinite. Sve što trebate napraviti je uzeti bilo koje sredstvo za dezinfekciju ruku na bazi alkohola. Nanesite malo na mrlju i kružnim pokretima utrljajte spužvom. Ostavite da odstoji 15 minuta, a ako je potrebno možete i ponoviti postupak. 

Cijelo vrijeme pogrešno sušite posteljinu, stručnjaci tvrde da je ovo ispravan način!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije