Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masno i zdravo?

Što za doručak, zobenu kašu ili jaja i suho meso? Evo što kažu nutricionisti

pečena jaja
Foto: Thinkstock
12.03.2014.
u 09:13

Istraživanja na laboratorijskim životinjama pokazuju da životinje koje su pojele mastan obrok odmah nakon buđenja efikasnije metaboliziraju masti

Suho meso i kajgana odavno slove za primjer nezdravog obroka.

Ali, ako se pravilno pripremi, ovo jelo može biti odlična osnova za dan.

Istraživanja na laboratorijskim životinjama pokazuju da životinje koje su pojele mastan obrok odmah nakon buđenja efikasnije metaboliziraju masti i ugljikohidrate tijekom dana od onih koje su za doručak pojele doručak bogat ugljikohidratima i obrok bogat mastima na kraju dana.

Foto: pixabay

Preporuka nutricionista: za doručak napravite omlet od tri bjelanjka i jednog žumanjka i dodajte jednu šnitu suhog mesa.

Od toga se nitko nije udebljao. A još je i mljac!

>>Teško se budite i ujutro 'doručkujete' samo kavu? Onda ovo trebate znati

>>Znamo, ukusna je. Ali evo zašto biste trebali izbjegavati jesti slaninu

Komentara 4

SA
sasoon
10:06 12.03.2014.

Zašto baciti dva žumanjka?

Avatar think pink
think pink
09:32 12.03.2014.

metaboliziraju??? na kojem je to jeziku?

DU
Deleted user
10:41 12.03.2014.

Starovirski svit u Slavoniji ne pita nutricioniste što će jesti i je li to zdravo ili nezdravo, mi jedemo što nam je dostupno. Svinjetina je prva, barem u mojem okruženju, pilići, riba( sve manje), ponosna sam na slavonsku kuhinju! Bog Bog nam dao naobilj svega, te se dičimo i kulinom i čvarcima, kobasicama, sušenim šaranima, pijanim…kokošima sa dvorišta! Talijani tjesteninom osvojili svit s malo bosiljka i rajčice, francuzi sa sirevima i vinom, rusi s borščem (mati moja mila, likovi iz romana Dostojevskog, baš su se nasrkali te čorbice) A Slavonci, lipi, rumeni, jedri, veseli… Danas su kvatre! Danas ćemo se zadovoljiti talijanskom kuhinjom!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije