Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Spavate li popodne? Možda je pravo vrijeme da počnete

spavanje
screenshot/facebook
25.09.2019.
u 08:26

Popodnevno spavanje utječe na odmor tijela, ali i mozga, a evo koliko vremena je najbolje posvetiti ovoj aktivnosti kako bi imala učinka

Spavanje po danu može poboljšati motoričke sposobnosti, ubrzati vrijeme reakcija, a jednako tako može i poboljšati raspoloženje. 

Nekima je potrebno samo 10 do 20 minuta popodnevnog odmora kako bi se osjećali kao novi. 

Foto: screenshot/facebook

Kod stresa ili nervoze poželjno je popodne odspavati otprilike 60 minuta. Nakon toga dolazi do promjene raspoloženja, a i stres će biti osjetno manji. Također, poboljšat će se i pamćenje. Neka istraživanja tvrde kako čak i malo sna može bitno utjecati na bolje učenje i pamćenje. 

Doktorica Sara Mednick kaže kako samo 90 minuta sna može imati jednaki učinak kao i spavanje od osam sati. Dodala je i kako je najbolje vrijeme za popodnevni san između 13 i 15 sati, dok je poslije 16 sati prekasno jer može doći do problema sa spavanjem navečer.

Ljudi koji spavaju popodne imaju i manje problema s bolestima srca. Prema stručnjacima, čije istraživanje je objavljeno u British Medical Journalu, oni koji barem dva puta tjedno spavaju popodne izrazito si pomažu u sprečavanju srčanog udara.

Pogledajte kako se zdravo hraniti nakon 50. godine života: 



 
Ključne riječi

Komentara 1

NE
nenad4
12:46 25.09.2019.

Znaci da to mogu samo neradnici i penzioneri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije