Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne bojte se pitati

Škakljiva pitanja o seksu na koja možda niste znali odgovor

seks (1)
Thinkstock
16.05.2013.
u 11:10

Krv, mokraća, vaginalana suhoća... Ako se i niste sreli ne nekim o odvih problema, pročitajte kada treba reagirati i posjetiti liječnika...

Nelagodno vam je stalno zapitkivati ginekologa ili doktora o problemima koji vam se javljaju tijekom i nakon seksa? Evo odgovora zašto nam se događaju neke stvari, te kad situacija postaje alarmantna...

1. Nekontrolirani smijeh ili plač. Debby Herbenick, znanstvenica i autorica knjige Sex Made Easy objašnjava da je seks neurološki i emocionalni događaj, a skidajući se do kraja, emocionalno i fizički, pred drugom osobom možemo iskusiti neočekivane osjećaje, i vrlo intenzivne. Hormoni mogu divljati i primjerice u razdoblju prije nego ćete dobiti mjesečnicu, ali i kada ulazite u odnos s osobom s kojom niste na čistu po pitanju svoje veze. Sami sebe biste najbolje trebali poznavati, a ako osjećate da slučajno nešto nije uredu, porazgovarajte o tome s partnerom. 

2. Vaginalna suhoća. Niste u menopauzi, a i raspoloženi ste za seks? Na razinu hormona ili protok krvi utječu mnogi čimbenici koji u konačnici isušuju vaginu, objašnjava Lauren Streiche, profesorica opstetricije i ginekologije na Sveučilištu Northwestern Feinberg School of Medicine, a razlog mogu biti oralni kontraceptivi (u pet posto slučajeva), antihistaminici, pa dojenje, kemoterapija, umjetna oplodnja ili dijabetes. Ako imate ovaj problem, ne bojte se koristiti lubrikant kao najkvalitetnije rješenje...

3. Krv nakon seksa. Krv svijetle boje može biti posljedica iritacije i trenja. Nema razlogaz a zabrinutost ako se krv pojavila samo jednom, posebno ako ste bili aktivni cijelu noć. Lauren Streiche kaže da pojavi li se krvarenje ponovno, obavezno posjetite ginekologa. No opet, ne morate odmah pomišljati na najgori scenarij. Krvarenje može dolaziti iz područja maternice, vrata maternice ili se javiti uslijed infekcija poput klamidije i gonoreje.

4. Neugodan miris vagine. Morate znati da je normalan pH u vagini od 3,5 do 4,5, što je vrlo pogodno tlo za razvoj bakterija. Poveća li se pH vrijednost dobre bakterije ne mogu preživjeti, što omogućava razvoj loših bakterija koje proizvode neugodan miris. Sperma ima pH oko 7,4. Prakticirate li seks često ili vam je pH vrijednost već povišena to može pogoršati situaciju. Između ostalog i mjesečnica može podignuti razinu pH vrijednosti, tvrdi Lauren Streicher.

5. Mokraća. Na vašoj strani kreveta nakon seksa nalazi se mokra mrlja? Lauren Streiche objašnjava da u mjehuru uvijek ostane mala količina urina, a neke poze kao misionarska mogu prouzročiti jači pritisak na mjehur što može dovesti do curenja, piše Huffingtonpost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije