Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstveni savjetnik

Nedostaje vam skijanje? I na 'suhom' možete vježbati kao na stazi

skijanje
Foto: Thinkstock
27.01.2014.
u 13:27

Vježbajte u dobro opremljenim fitness-centrima i pod stručnim vodstvom. Tako neće biti nenadanih situacija

P: Vratio sam se sa skijanja i osjećam se jako dobro nakon te vrste rekreacije koja je, nažalost, trajala samo tjedan dana. 
Inače se ne bavim nikakvom rekreacijom, ali sada imam želju početi nešto trenirati jer sam se sjajno osjećao na skijanju, a taj osjećaj još uvijek traje kao i želja za nekom vrstom kretanja. 
Nisam sklon odlascima u teretnu i inače se teško natjeram samostalno na vježbanje. Postoji li možda neka kombinacija vježbi ili trening koji bi imao isti učinak na tijelo kao i skijanje?

O: Aktivnost koja je najsličnija skijanju jest trening na skijaškom simulatoru. Skijaški simulator, kao što i sam naziv govori, simulira skijaške pokrete tako da organizam tjera na jednake napore kao i pravo skijanje. Uglavnom se na njemu odrađuju pripremni treninzi prije skijanja.


Naravno, simulator ne može simulirati nenadane situacije sa skijaške staze niti može nadomjestiti svježi zrak, koji sigurno pridonosi onom dobrom osjećaju nakon skijanja, ali je dobra zamjena za sve one mjesece kada ne možemo biti na stazi. 
Dobro opremljeni fitness-centri pružaju uslugu vježbanja na skijaškim simulatorima. 
Što je najbolje, treninzi su grupni, a pod stručnim vodstvom pa će i samo opterećenje sigurno biti slično onom na stazi.

>>Ovo su brzi trikovi za mršavljenje kod kuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije