Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašeni u zadnji tren

Shiva i Hector othranjeni na dudicu, a i vid im se polako vraća

Shiva i Hector
Foto: Privatni album
1/3
22.01.2014.
u 14:00

Zbog dobrih prognoza volonterka Anica ne odustaje od liječenja, iako joj za lijekove nedostaje novca

Kad su imali samo dva tjedna, Shiva i Hector ostavljeni su u najlon vrećici pored tramvajske stanice u Zagrebu. Spasio ih je slučajni prolaznik, srednjoškolac iz Zagreba, a svoj privremeni dom pronašli su kod volonterke Anice P., članice nedavno osnovane ogulinske udruge Šapa u srcu.

Cjelodnevna briga

Kako već dugi niz godina pomaže napuštenim i zlostavljanim životinjama, bila je svjesna svih problema koji mogu nastati kad tako mala štenad nemaju mamu. Hranila ih je na dudicu, a cijelo vrijeme brinula se i o njihovom zdravlju.
- Oboje imaju problema s vidom. Rekli su nam da je to vjerojatno posljedica nedostatka kisika, jer su bili zavezani u vrećici, ili infekcije očiju. I dok se Hectoru uz lijekove vid vratio, još mu je samo desno oko malo zamućeno, Shivini problemi puno su veći - kaže nam volonterka. Iako joj je desno oko potpuno mutno, a na lijevom se ipak malo nazire rožnica, ponekad se čini da mala kujica ipak vidi makar sjene.


- U kući se jako dobro snalazi, no ipak nisam sigurna vidi li ili se samo naučila na raspored u prostoru. Kad je vani bilo snijega, zaletila se u drvo - priča Anica. Dodaje kako se Shiva orijentira prema zvukovima, a ukućane prepoznaje po glasu.

Vesela i zaigrana

Nedostatak vida ne smeta joj u igri, u kojoj uživa kao i svako štene njezine dobi. Jesu li napredovali saznat će nakon kontrole, na koju uskoro odlaze u Zagreb. Veterinari su najavili da će liječenje potrajati, no nakon tri mjeseca Anica i suprug koji joj pomaže sve su svjesniji da im za liječenje pomalo nedostaje novca.
- Nećemo odustati jer su prognoze dobre, prema njima i Shiva bi trebala progledati - ističe volonterka. Nada se da će im dobri ljudi pomoći kako bi kupili potrebne lijekove, a svi koji to žele mogu im se javiti na mobitel 097/6433271.

>>Štenad odbacili kao smeće, zavezane u najlonskoj vrećici

Ključne riječi

Komentara 1

HR
Hrabrica
14:40 22.01.2014.

Ljepote malene, predivni su <3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije