Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imala je dobar razlog

Prvi put u povijesti pas je bio s vlasnicom za vrijeme poroda u bolnici: 'Bez nje to ne bih mogla iznijeti'

Amee Tompkins
06.07.2023.
u 13:30

Primalja je predložila da se Belle pusti na odjel nakon što je vidjela koliko je pas bio koristan za njezinu vlasnicu tijekom trudnoće.

Dresirani pas pomagač postao je je prvi kojem je dopušteno ući na bolnički odjel za porođaj. Staffordshire bull terijerica pomogla je svojoj vlasnici Amee Tompkins tijekom poroda u Sveučilišnoj bolnici Milton Keynes. Amee, koja ima autizam i dugu povijest borbe tjeskobe, rekla je: 'Ne bih napuštala kuću mjesecima, čak ni kako bih otišla u trgovinu ili doktorima'. Dvogodišnja Belle bila je sa svojom vlasnicom u kolima hitne pomoći, na intenzivnoj njezi i na odjelu za trudove nakon carskog reza, prenosi BBC.

Primalja je predložila da se Belle pusti na odjel nakon što je vidjela koliko je pas bio koristan za njezinu vlasnicu tijekom trudnoće. Amee je napomenula kako je Belle morala proći procjenu rizika prije nego što joj je odobren pristup odjelu za porođaj. Procjenom je provjereno da se Belle može nositi s užurbanim odjelom i da dobro reagira na bolove svog vlasnika. 'Jednostavno je sve prošla, čudili su joj se', rekla je.

VEZANI ČLANCI: 

Bolnički tim za kontrolu infekcija uveo je dodatne mjere čišćenja i poduzete su mjere opreza kako bi se održala sigurnost svih na odjelu i u bolnici. Kada Belle otkrije da je njezin vlasnik pod stresom ili u bolovima, legne uz nju kako bi joj pružila potrebnu podršku. 'Dala mi je nešto drugo na što sam se mogla usredotočiti dok se sve ostalo događalo oko mene' rekla je Amee koja je ponosna na Belle koja je osvojila nacionalnu nagradu za svoj rad, nadajući se da je promijenila negativnu percepciju svoje pasmine.

'Ona je tako miran, lijep pas i zaslužuje sva priznanja', dodaje. Melissa Davis, glavna primalja odjela u Sveučilišnoj bolnici Milton Keynes, rekla je: 'Bilo je jasno koliko je važno omogućiti Belle da bude uz gospođu Tomkins tijekom njenog boravka u rodilištu kako bi joj pružila utjehu i podršku, što smo omogućili potpunom procjenom rizika. Privilegija je biti u mogućnosti pružiti istinski individualiziranu skrb i prepoznajemo koliko je to bilo važno za gospođu Tomkins - želimo njoj i njezinoj obitelji sve najbolje u budućnosti'.

Komentara 1

KU
kuramela
14:48 06.07.2023.

Sad povedeš psa i muž ne treba dolaziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije