Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Repriziranje repriza

Planirate blagdane provesti pred TV-om? Evo kakvi filmovi vam se nude

johny dep
Foto: Screenshot
23.12.2013.
u 14:40

Pripremili smo za vas pregled prigodnih filmova koje tijekom blagdana možete gledati na programima nacionalnih televizijskih kuća.

Blagdani su vrijeme fine hrane, darova i toplih obiteljskih okupljanja. U ovo doba godine blagdanski entuzijazam i sreća šire se i na male ekrane. Ili možda nije tako? Pripremili smo za vas pregled prigodnih filmova koje tijekom blagdana možete gledati na programima nacionalnih televizijskih kuća.

Ponedjeljak, 23. prosinca

HRT 1 - Prvi program HTV-a nudi vam vijesti, a potom „Dvije godine u Banskim dvorima“, emisiju čiji je gost Zoran Milanović.

HRT 2 - „Doktor Dolittle 2“ u 20:11 – Film snimljen 2001. godine, a nastavak je hita „Doktor Dolittle“. U uspješnici glavnu ulogu tumači Eddie Murphy. Ovaj obiteljski film nije velike kvalitete, ali je simpatičan te prigodan za cijelu obitelj.

RTL - „Zvijezde staze“, „Terminator 3“, „Pobuna strojeva“ – RTL dan prije Badnjaka nudi akcijske hitove. Ako ste obožavatelji „Zvjezdanih staza“, oduševit će vas RTL u 20 sati. Ostali filmovi slijede odmah nakon ovog velikog kino-hita i RTL-ovih reklama.

Preporuka: Ne gledati Milanovića. Za dobro raspoloženje izbjegavajte politiku. „Neću politiku u svoju butigu“, neka vam bude moto barem sljedeća tri dana. Okrenite na RTL i uživajte u akcijskim klasicima.

Utorak, 24. prosinca

Klasično za Badnjak. HRT vam nudi filmove religiozne tematike, a Nova TV i RTL komercijale, ali i pomalo dosadne božićne hitove.

HRT 1 – „Marija iz Nazareta“ u 20.52 – Mini-serija o životu Isusove majke, talijansko – njemačke produkcije. Serija nije dobila pretjerano visoke ocjene, ali je dosegla rekordnu gledanost na talijanskom kanalu RAI Uno. „Edward Škaroruki“ u 1.31 – Izvrstan film Tima Burtona. Hit iz 1990. godine nikad ne zastarijeva, zahvaljujući redatelju, ali i Johnnyju Deepu i Winoni Ryder. Šteta jedino što ga je HRT stavio u tako kasni termin. Ako ostanete budni, pogledajte Edwarda. Topi i najtvrđa srca.

HRT 2 – „Sveta Barbara“ u 20.05 – Ako ste već nekoliko puta pogledali priču o životu Djevice Marije, pogledajte ovoga puta mini-seriju o Svetoj Barbari. I ova je mini-serija u talijanskoj produkciji. Serija prati život i tragičan kraj svete Barbare.

NOVA TV – 21.10 – „Priča o Isusovu rođenju“, 23.10 – „Fred Mraz“, 01.15 – Kako preskočiti Božić, 3.00 – Jack Frost – Nova TV poslije nezaobilazne „Zore dubrovačke“, nudi pravi blagdanski maraton. Barem dva od četiri filma već ste pogledali, ako u posljednjih pet godina posjedujete televiziju. „Priča o Isusovom rođenju“ hvaljen je film o Kristovom dolasku na svijet. „Fred Mraz“ je romantična komedija s Vinceom Vaughnom i Winonom Ryder u glavnim ulogama, a „Kako preskočiti Božić“ obiteljski film u kojem glavnu ulogu tumači iritantni Tim Allen. I „Jack Frost“, film star čak 14 godina, odgledan je već nekoliko puta. Iznimka je to što se svake godine ovi filmovi prikazuju na različitim kanalima.

RTL – „Sam u kući 3“ – 20.00, „Gremlini 2. Novo leglo“ – 22.10, „Špijuniraj muški“ – 00.15. Badnja večer na RTL-u počinje hitom „Sam u kući 3“. Dječji film, koji bez Macaulaya Culkina jednostavno nema isti šarm. „Gremlini 2. Novo leglo“ simpatičan je film svim obožavateljima slatkog Gizma. Prosječne kvalitete i velikog komercijalnog uspjeha, „Gremlini 2“ sladak je film u ovo blagdansko vrijeme. „Špijuniraj muški“ – film koji je izišao 1996. godine, a nakon toga nije se smio prikazivati. Zakonom treba zabraniti humor Leslieja Nielsena jer je tragično neduhovit.

Preporuka. Ostanite budni i dočekajte „Edwarda Škarorukog“ na HRT–u 1. Kvalitetno i prigodno.

Srijeda, 25. prosinca

HRT 1 – „Marija iz Nazareta“ – 21.02, 23.22 – „Ja, Don Giovani“ – Božić na HRT-u navečer se nastavlja mini serijom o Isusovoj majci. U kasne sate očekuje vas talijansko- španjolski film o pjesniku Lorenzu da Ponti. Ako volite raskošne kostime i dekadenciju 18. stoljeća i ako vas božićni ručak ne izmori previše, pričekajte ovaj film.

HRT 2 – „Titanic“ – 20.05 – Avanture i tragičan kraj Rose i njezinog Jacka gledali su zaista svi. No jedno je sigurno. Film je vizualno kvalitetan, a sjajna je i glumačka postava. Leonardo DiCaprio i Kate Winslet sigurno će vam ponovno izmamiti suzu. Ako ne, barem će vam kvalitetno zaokupiti pozornost.

NOVA TV – „Policajac iz shopping centra“ – 21.00, „Četiri Božića“ – 22.45, „Najluđi Božić“ – 00.35, „Vilenjak“ – 02.35. Ni na Božić vas neće zaobići „ispravan“ naglasak glumaca u „Zori dubrovačkoj“. Potom slijedi pravi maraton. „Policajac iz shopping centra“, film o zaštitaru koji želi postati policajac. Film se zaplete kad dobije priliku spasiti svoj shopping centar od okrutnih kriminalaca. Gledljivo. „Četiri Božića“ blagdanska su romantična komedija. Reese Witherspoon i Vince Vaughn moraju s četiri različite obitelji provesti dio Božića. Holivudska ekipa popravlja dojam ovog prosječnog božićnog filma. Potom vas očekuje „Najluđi Božić“, a pogađate, u njemu glume Chevy Chase i Beverly D“Angelo. Omiljeni likovi obiteljskih komedija prošlih desetljeća, vratit će vas u djetinjstvo, kada ste gledali neku od avantura obitelji Griswold. Kao djeci, bilo vam je smiješno, sigurno. „Vilenjak“ je nažalost posljednji na redu. Bajkovita komedija s elementima fantastike, kvalitetan je i zabavan film za svoj žanr. Sjajno je ulogu odradio Will Ferrell, ali i James Caan. Pogledajte ako ćete do tada biti budni.

RTL – „Sam u kući 4“ u 20.00, „Kolo sreće“ u 21.50, „Moja super bivša“ u 00.10. Katastrofalno loš „Sam u kući 4“ namijenjen je djeci, pustite ih da ga gledaju, uz nadu da im neće formirati ukus za filmove. Potom slijedi „Kolo sreće“ u kojem Eddie Murphy i Dan Aykroyd zamijene uloge. Dan postaje siromah, a Eddie bogataš. Film je jedna od omiljenih komedija osamdesetih. „Moja super bivša“ komedija je iz 2006. godine, a glavnu ulogu ima Uma Thurman. Prekine s dečkom, a potom ometa njegov ljubavni život. Osrednja komedija, gledljiva većinom zbog Ume Thurman.

Preporuka. Ako ćete božićnu večer provesti kod kuće, odmarajući se punog želuca, pogledajte „Titanic“. Nema bolje ponude.

Četvrtak, 26. prosinca

HRT 2 - „Beskrajan dan“ u 21.46 – Odlična komedija s Billyjem Murrayem u glavnoj ulozi. Jedan od najboljih božićnih filmova ikada. Nezaobilazan klasik i najbolje od svega što se nudi u blagdansko vrijeme na HRT-u.

NOVA - „Sve moje bivše“ u 22.30 – Matthew McConaughey u romantičnoj komediji glumi neuhvatljivog neženju kojeg posjete tri duha i pomrse mu račune. Vjerojatno ste ga već gledali.

RTL - „Juhu-hu“ u 20.00 – Odličan animirani film. Nagrađen je čak i Zlatnim globusom za najbolji animirani film. Priča prati štakora Remyja koji želi postati profesionalni kuhar. Idealno za cijelu obitelj. Izvrstan početak RTL kvari već u 21.55 filmom „U potrazi za Djedom Božićnjakom“. PR menadžerica organizira natječaj za modernog Djeda Božićnjaka. Pobjednika i nađe, no onda se zaljubi u njega. Kraj filma zaista je „nepredvidiv“.

Preporuka. Možda i najbolji „televizijski dan“. Pogledajte animirani film „Juhu-hu“, a potom prebacite na na HTV 2 te uživajte u izvrsnom „Beskrajnom danu“.

Cijeli program pogledajte na Večernjakovom TV rasporedu!

Komentara 5

MA
Matija100
15:42 23.12.2013.

HTV već odavno nije hrvatska televizija, o kvaliteti da ne pričam...

DU
Deleted user
15:38 23.12.2013.

Duhovit osvrt na televizijsku ponudu, za što mi plaćamo svakoga mjeseca 80 kuna, do kada ?!

Avatar abraham73
abraham73
17:13 23.12.2013.

nekada su se gledali filmovi o Isusu ili ben hur i mnogo drugih ljepih filmova danas se gleda teski satanizam , probudite se vec jednom narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije