Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz pomoć čaja od hibiskusa

PRIPREME ZA USKRS Jednostavno napravite ova prekrasna uskršnja jaja sa zlatnim detaljima

shutterstock
19.03.2024.
u 10:30

Njihova priprema je toliko jednostavna i brza da će te ih poželjeti raditi svake godine

Ovaj Uskrs želite da vaša košarica s jajima bude unikatna, posebna i moderna? Ona imamo pravu tehniku za vas! Tamna jaja ukrašena zlatnom folijom prava su minimalistička bomba, a njihova priprema je toliko jednostavna i brza da će te ih poželjeti raditi svake godine. Tehniku je na svom Instagram profilu podijelila umjetnica @sophie.diygur. 

Sve što trebate su bijela jaja, čaj od hibiskusa, voda, ocat, bjelanjak i zlatna folija. Naravno, umjesto zlatne, možete koristiti srebrnu foliju - ovisi koja je vama draža. Boja jaja ovisit će vam o količini octa koju stavite te o tome koliko su vremena jaja provela u čaju od hibiskusa. 

 

Da biste napravili ovakva jaja, u lonac stavite oprana sirova jaja, dodajte 80 g čaja od hibiskusa i toliko hladne vode da potpuno prekrije jaja. Zatim, dodajte 2 žlice octa, stavite lonac na srednju vatru, pustite da zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte jaja još 10 minuta. 

Pustite da se jaja ohlade u loncu oko sat vremena te onda počnite stavljati zlatnu foliju, a kao ljepilo koristite bjelanjak. Na taj način vaša će jaja biti obojena potpuno prirodnim bojama.

Pet trikova za dekoriranje uskrsnog stola 🐰

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije