Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ma znaš, ovaj...

Prepoznajte lažljivca! Ovo je deset znakova da vas 'zavlači'

prevara, laganje, lažljivac
Foto: Thinkstock
1/2
29.01.2014.
u 11:02

Nečiji govor tijela otkrit će mnogo više nego što želi, čak i onda kada se jako trudi nešto prikriti.

Bilo bi mnogo lakše kada bi lažljivcima uistinu narastao nos kao Pinokiju, ali u stvarnosti je potrebno uložiti malo truda da bismo otkrili laže li nas netko. Nečiji govor tijela otkrit će mnogo više nego što želi, čak i onda kada se jako trudi nešto prikriti. Samo te znakove moramo znati odgonetnuti.

1. Upadljivo naglašavanje pojedinih riječi prilikom poricanja jedan je od znakova da ta osoba pokušava sakriti istinu. Bivši američki predsjednik Bill Clinton našao se u središtu skandala zbog avanture s Monicom Lewinsky i odličan je primjer za ovaj prvi znak kada je izgovorio: "Nisam imao seks s tom ženom!"

2. Koliko god netko lagao, uvijek će osjećati određenu vrstu nelagode. Iako može smatrati da to odlično prikriva, provlačenje prstiju kroz kosu ili namještanje kravate otkrit će vam da se osoba pored vas osjeća nelagodno. Može se početi i i znojiti, ali razlog tome može biti i samo nervoza.

3. Kada im se postavi neko pitanje, a nemaju spreman odgovor, lažljivci će ponekad ponoviti pitanje koje im je postavljeno. Na taj će način dobiti malo vremena dok u glavi slažu odgovor.

4. Osoba koja laže može se razotkriti i samim smiješkom, posebice nakon izgovorene laži jer taj osmijeh dolazi kao oblik zadovoljstva što je izgovorena laž "prošla" kod sugovornika.

5. Oni koji pokušavaju izreći neku drugu "istinu" najvjerojatnije će tijekom razgovora usmjeravati pogled u stranu ili će buljiti u osobu.

6. Da ili ne? Lažljivac se može svjesno poslužiti "obrnutom" mimikom. Kimnut će glavom kada nešto poriče, a pomicat će glavu lijevo-desno kada se s nečim slaže.

7. Laž će otkriti i naglo podizanje ili spuštanje glasa te zamuckivanje.

8. Osobe koje lažu nesvjesno drže noge okrenute prema izlazu iz prostorije. Pokušat će i stvoriti fizičku barijeru između sebe i sugovornika pa će vjerojatno na stol postaviti bocu vode ili čašu između sebe i drugih.

9. Previše govore i daju previše informacija da bi prikrili onu pravu.

10. Iskrena osoba bit će ljutita kada je optužite za laganje, ali za razliku od neiskrene, i dalje će surađivati u razgovoru u želji da vam pomogne doći do istine.

>>Zašto ljudi lažu o tome kako su proveli vikend?

>>Muškarci lažu češće od žena, ali ne i kad je riječ o šopingu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije