Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČJI FESTIVAL

Poznati odabrali najdražu knjigu iz djetinjstva

Unicef poznati knjige (1)
Foto: Press fotografije
1/6
25.10.2013.
u 12:21

Poznati hrvatski glumci, glumice, voditeljice..., zajedničkim snagama poduprli 5. Festival o pravima djece, koji će se u studenome održati u Koprivnici

„Koja vam je najdraža knjiga iz djetinjstva?“ pitali smo naše poznate osobe i vratili ih tako na trenutak u svijet dječjih knjiga i mašte. A uz osmijeh, dobili smo i pregršt sjećanja na omiljene stranice. Junakinje popularnih serija „Stella“ i Zora dubrovačka“ Nove TV Vanda Winter i Mirna Medaković, glumci Lucija Šerbedžija, Damir Markovina, redatelj Vinko Brešan, voditeljica 8. kata Danijela Trbović, književnice Sanja Pilić i  Milana Vlaović s UNICEF-ovom ambasadoricom Majom Vučić odabrali su svoj omiljeni naslov koji su najradije čitali u djetinjstvu. Tako su zajedničkim  snagama poduprli 5. Festival o pravima djece, koji će se u studenome održati  u Koprivnici, a ovogodišnja tema je čitanje i književna djela ekranizirana na  velikom platnu.

Između osam ponuđenih književnih djela: \'Sinji galeb\', \'Družba Pere Kvržice\', \'Vlak u snijegu\', \'Čudesna šuma\', \'Imam dvije mame i dva tate\', \'Čudnovate zgode Šegrta 
Hlapića\', \'Koko i duhovi\' te \'Duh u močvari\', oni su u knjižnicama \'Medveščak\' i \'Bogdan Ogrizović\' u Zagrebu odabrali svoje favorite dok na tPortalu traje glasovanje publike. A pobjednički film, nastao po jednom od tih književnih predložaka, biti će besplatno prikazan na nedjeljnoj matineji za djecu i odrasle 3. studenoga u kinu Tuškanac. Izbor najdraže knjige prema kojoj je snimljen i film, te njegova projekcija u kinu Tuškanac, uvod su u Festival o pravima djece koji Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizira u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Peto izdanje Festivala održava se u Koprivnici od 17. do 20. studenoga pod geslom „Dobre stranice ne poznaju granice“. Filmske projekcije paralelno će se održati u devet gradova, a većinu aktivnosti ugostit će Grad Koprivnica. 

Festival donosi brojna filmska ostvarenja za djecu i odrasle i prvi je inkluzivni festival u Hrvatskoj budući da je u potpunosti dostupan svoj djeci i odraslima. 

Više informacija o Festivalu potražite na www.festivalopravimadjece.org

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije