Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Siguran kutak'

Varaždinski školarci dragocjenosti čuvaju u sefovima

varaždin (1)
Foto: www.varazdin.hr
1/3
05.09.2013.
u 12:58

Za provođenje projekta ,,Siguran kutak" Grad Varaždin osigurao je 32 tisuće kuna za nabavu, vizualno oblikovanje i montažu sigurnosnih sefova

U III. osnovnoj školi u Varaždinu danas je predstavljen „Siguran kutak“, zajednički projekt Vijeća za prevenciju Grada Varaždina i PU varaždinske. Projekt omogućuje učenicima da prije početka nastave svoje dragocjenosti, poput mobitela i novčanika, odlože u posebne protuprovalne sefove čije ključeve ima razrednik. Sefovi se nalaze u svakoj učionici nižih razreda te na svakom hodniku kojim se kreću učenici viših razreda.

– Godišnje u varaždinskim osnovnim školama zabilježimo 50-ak građa, a još se veći broj ne prijavljuje policiji. Osnovnoškolsko okruženje iznimno je nezahvalno za prevenciju krađa, jer je djeci teško dokazati rizičnost nošenja skupih stvari u školu i ostavljanje bez kontrole za vrijeme nastave i odmora, a i djeca imaju specifičan status u kaznenim obradama. Zato smo, u suradnji sa školom i Gradom Varaždinom, željeli stvoriti sigurnu zonu bez kaznenih djela“ – rekao je načelnik PU varaždinske Darko Jurčec.

 – Ovaj će projekt razviti veći osjećaj sigurnosti kod djece i omogućiti da se u školi osjećaju kao u svom drugom domu – istaknula je ravnateljica III. osnovne škole Varaždin Jasenka Martinčević.

Za provođenje projekta ,,Siguran kutak" Grad Varaždin osigurao je 32 tisuće kuna za nabavu, vizualno oblikovanje i montažu sigurnosnih sefova te izradu recikliranih vrećica.

Grad Varaždin prvi je grad u Hrvatskoj koji je u svim svojim osnovnim školama razredne knjige početkom ove školske godine zamijenio e-dnevnikom.

>> Ovo su hrvatske superškole u koje bi svaki đak poželio ići

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije