Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJENČANJE IZ SNOVA

Posadite stablo u Rastokama kao simbol ljubavi

22.04.2009.
u 13:41

Dovoljno je samo jednom prošetati Rastokama da se zaljubite u to pitoreskno mjesto smješteno u dolini rijeke Korane kod Slunja. Neki zbog te zaljubljenosti odluče upravo Rastoke izabrati za mjesto gdje će se uz slapove rijeke Slunjčice voljenoj osobi zakleti na vječnu ljubav. Netaknuta priroda i mir koji ondje vladaju privlače sve više mladenaca, a među njima su i Ana i Igor Domjan koji su na prvu godišnjicu braka posjetili Rastoke i ondje kao simbol svoje ljubavi posadili stablo.

Ana i Igor željeli su u bračnu luku uploviti na poseban i nekonvencionalan način, a slunjski kraj, iz kojeg je Anin otac, činio im se idealnim izborom. Bilo je to, istaknula je novopečena gospođa Domjan, pravo vjenčanje iz snova.

- Željeli smo se maknuti od običaja i onoga što drugi očekuju, a najvažnije nam je bilo da vjenčanje bude romantično i da se svi dobro zabavimo i opustimo – kaže mladi bračni par koji smo u Rastokama zatekli na njihovoj prvoj godišnjici gdje su došli posaditi drvo jabuke koje će im ostati kao trajna uspomena na najljepši dan u životu. No, nimalo manje važno je da će na taj način pridonijeti i očuvanju prirodnog bogatstva rastočkog kraja.

Na ideju da se mladenci na prvu godišnjicu braka vrate u Rastoke i ondje posade svoje drvo došla je Sanja Holjevac koja sa suprugom Nikolom u ovom mjestu vodi poduzetnički obrt u sklopu kojeg nude i organizaciju vjenčanja. U posljednje tri godine, ističe gospođa Holjevac, sve je više parova koji biraju rastočko vjenčanje na otvorenom.

- To su uglavnom manja vjenčanja s deset do 20 uzvanika od kojih se većina isti dan vrati kući, a neki i prenoće ovdje – kaže poduzetnica čija obitelj u sklopu objekata koji su u njihovu vlasništvu nudi smještaj za osam ljudi. Mladenci, naravno, imaju poseban tretman te prvu bračnu noć provode u zaista romantičnom okruženju - u bungalovu smještenom na samom slapu Slunjčice, a koji dobivaju kao vjenčani dar od obitelji Holjevac.

- Posjet Rastokama na godišnjicu braka mnogim je mladencima koji su ovdje izrekli bračne zavjete postala tradicija. Stablo koje zasade postaje simbol dugog života pa će tako i njihovi potomci jednog dana moći obići mjesto gdje su se vjenčali njihovi roditelji - kaže gospođa Holjevac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije