Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOCIOLOZI TVRDE

Podizanje djeteta roditelje stoji oko 4,5 milijuna kuna

obitelj
Arhiv VL-a
28.11.2009.
u 10:34

Djeca u roditeljskom domu žive u prosjeku do sredine svojih 20-ih pa kad se sve uzme u obzir, roditeljski trošak penje se do 1,028 milijuna australskih dolara - tvrdi McCrindle.

Podizanje djeteta stoji prosječno oko 4 i pol milijuna kuna, u što ulaze igračke, ljetovanja, zabava, dopunske poduke i druge aktivnosti, ustvrdio je australski sociolog Mark McCrindle.

Njegova je studija, temeljena na podacima 4500 Australaca, odgovor na nedavnu analizu australske vlade koja kaže da je trošak podizanja djeteta nešto manji od 400 tisuća australskih dolara.

U vladinu studiju uključeni su samo "nužni troškovi", a obuhvaća vrijeme do punoljetnosti. No djeca u roditeljskom domu žive u prosjeku do sredine svojih dvadesetih pa kad se sve uzme u obzir, roditeljski trošak penje se do 1,028 milijuna australskih dolara, tvrdi McCrindle.

Ključne riječi

Komentara 5

IB
Ivana Brkić Ćubela
11:06 28.11.2009.

Doktorice htela ste reci Deca su Najljepša ,dok se Prave.

DO
doktorica
10:43 28.11.2009.

A tek koliko mi potrošimo jer kod nas žive u roditeljskom domu do 30-te.

UK
Ugo Kajvez
10:59 28.11.2009.

Kakava je ova novost?, kakve veze ima platežna moć jedna australija sa hrvatskom, koliko je ova besmislena informacija važna za građane RH? ...... totalno besmisleno trošenje virtualnog prostora i slova ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije