Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pivac Dalmatinski pršut – tradicija koju volimo

Pivac Dalmatinski pršut – tradicija koju volimo
Foto: Promo
31.10.2019.
u 09:00

Priča o Mesnoj industriji Braća Pivac, iz koje je izrasla današnja Grupa Pivac, počinje u gradiću Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori, sada već davne 1952. godine

Jeste li znali da Grupa Pivac proizvodi više od polovice ukupne proizvodnje Dalmatinskog pršuta, tradicionalne delikatese zaštićene oznakom zemljopisnog podrijetla na razini EU, koja kupcima jamči kupnju autentičnog i kontroliranog proizvoda, priznate kvalitete i lokalnog podrijetla proizvodnje? Višestruko nagrađivan šampionskim i zlatnim medaljama, Pivac Dalmatinski pršut iz godine u godinu opravdava poziciju tržišnog lidera u ovoj kategoriji proizvoda.

Brand zasnovan na tradiciji
Priča o Mesnoj industriji Braća Pivac, iz koje je izrasla današnja Grupa Pivac, počinje u gradiću Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori, sada već davne 1952. godine. Kompanija koja danas broji tri mesno-prerađivačke tvrtke i više od 2.000 zaposlenika nastala je iz malog, obiteljskog obrta zasnovanog na tradiciji obrade i sušenja mesa. Čuvajući tradicionalnu recepturu i kvalitetu, osluškujući potrebe tržišta i koristeći nove tehnologije, s godinama je izrasla u jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj. S godišnjom proizvodnjom koja premašuje 150.000 komada pršuta, brand Pivac danas je vodeći na hrvatskom tržištu i sinonim za vrhunske suhomesnate delicije – Dalmatinski pršut koji je zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla te dalmatinsku pancetu i pečenicu koje su u procesu zaštite naziva, kao i buđolu i mnoge druge.

Najveća pršutana u Hrvatskoj
Grupa Pivac upravo završava izradnju nove pršutane u Gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca, čije se otvorenje očekuje na proljeće iduće godine. Bit će to najveća pršutana u cijeloj jugoistočnoj Europi, a moći će proizvesti više od 300.000 komada pršuta i preko 2.500 tona pancete, pečenice i buđole. Nova pršutana omogućit će najmodernija tehnološka rješenja, ali uz zadržavanje tradicijskih uvjeta proizvodnje - maksimalno korištenje bure za sušenje, dimljenje bijelim drvom te dugotrajno zrenje proizvoda u uvjetima kakvi su bili u starim konobama. S površinom 10.500 m² i ukupnim kapacitetom većim od 4.500 tona, ovaj objekt dat će novi zamah i dodatno proširiti proizvodni kapacitet pršuta i ostalih tradicionalnih proizvoda dalmatinskog podneblja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije