Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ovo je pet zdravih navika Sanje Doležal. Evo što pije za snagu svako jutro

U sve što radi unosi i strast i veselje te daje svoj maksimum
09. siječnja 2017. u 22:45 13 komentara 63975 prikaza
Sanja Doležal
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Sanja Doležal, mnogima omiljena pjevačica, obožava kuhati za prijatelje, ali i jednom mjesečno pobjeći daleko od svih da smiri misli. Stresa se uspješno rješava sportom, a kao najveći izvor zdravlja i sreće navodi – ljubav.

1. Jutro – najvažniji dio dana

Kaže se da se dan poznaje po jutru. Zato nastojim svako jutro sa zahvalnošću otvoriti oči i odlučiti da ću dan provesti s osmijehom. Ne uspije baš svaki put sto posto, ali u većini slučajeva je tako, bez obzira na vremenske i životne (ne)prilike. Isto tako, barem jednom mjesečno pobjegnem od svega i svih u osamu, gdje mogu srediti misli i provesti nekoliko dana sama sa sobom.

2. Kuhanje

Kuhanje me veseli i opušta, koncentriram se na mirise i okuse. Jedem puno povrća, ribe i mesa povremeno, a izbjegavam ugljikohidrate. Tako održavam liniju, a imam i više energije. Posebno me veseli kuhati kada pozovem prijatelje, a cijeli taj ritual neizostavan je bez dobre glazbe i čaše vina.

3. Voda s medom i limunom

Nakon buđenja popijem čašu tople vode sa žlicom meda, cimeta i limunovim sokom. Izvrsno osvježava, razbuđuje i daje snagu za nastavak jutra.

4. Badminton i vožnja bicikla

Igram badminton već godinama, volim eksplozivne sportove uz koje mogu ispucati iz sebe sve što nije dobro. S druge strane, bicikl je moja velika ljubav. Sve što moram obaviti obavljam pješice ili na biciklu. Kako živim u centru Zagreba, auto koristim samo za putovanja izvan grada.

5. Samo ljubav

Kako godine idu, sve se manje opterećujem ljudima koji me ne vole, koji mi oduzimaju energiju. Samim time sve je manje ljudi oko mene, ali zato oni koji su tu vrijede zlata. A i naučila sam, što god radila, da u sve treba unijeti strast i veselje te dati svoj maksimum.

>>5 zdravih navika Bojane Gregorić Vejzović: ‘Kada ne stignem u teretanu, vježbam kod kuće’

Elipso

  • Avatar plavusha_1984
    plavusha_1984:

    Kao zaposlena žena i majka odgovorno tvrdim kako zaposlene mame nemaju vremena za ovako nešto, a ovo nije ni cijela istina jer je Sanja sigurno išla na nekoliko estetskih zahvata. I apsolutno ništa nemam protiv jer je ona stvarno lijepa ... prikaži još! žena. Ali onda nas barem poštedite "zdravih" navika i ostalih ideala koje mogu dostići samo oni koji imaju viška vremena i novaca. Ili napišite cijelu istinu.

  • mrnmarina:

    Uz sve to i dobro plaćeni honorar za ulogu loše voditeljice, što je dobar razlog za umjetan osmijeh.