Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno vam je?

7 neobičnih problema koji se mogu dogoditi s vaginom i kako ih riješiti

Žena u donjem rublju
Foto: Thinkstock
04.07.2014.
u 19:00

Tko se ne bi zabrinuo kada bi na svojim genitalijama ugledao neke prištiće ili kvržice? To može biti simptom mnogih stvari, ali vjerojatno nije ništa ozbiljno

Pitanja oko zdravlja i problema intimnog područja često mnogima mogu biti neugodna.

 Women`s Health Magazine otkriva 7 neobičnih problema s vaginom i kako ih riješiti.

1. Opazili ste neobičan  prišt

Tko se ne bi zabrinuo kada bi na svojim genitalijama ugledao neke prištiće ili kvržice? To može biti simptom mnogih stvari, ali vjerojatno nije ništa ozbiljno, tvrdi ginekologica Alyssa Dweck. Možda je samo urasla dlaka ili lojna cista. Ako problem potraje ili je područje jako bolno, obratite se liječniku jer to može biti znak infekcije. 

2. Čudan miris

Ako ste primijetili da se iz vaše vagine širi čudan miris, obratite se liječniku. Može biti riječ o bakterijskoj infekciji, ali i neke čudnije stvari su se znale dogoditi poput "zaboravljenog" tampona ili kondoma koji je ostao unutra. I da, događa se češće nego što mislite.

3. Krvarenje kada nije vrijeme mjesečnice

Može biti da je riječ o poremećaju razine hormona uslijed uporabe kontracepcijskih pilula. Ali ako se događa češće i redovnije vrijeme je za posjet liječniku. Može biti infekcija, trudnoća, polip, ali i gonoreja i klamidija...Ali može biti i samo malo krvarenje nakon intenzivnijeg seksualnog odnosa i idući put bi trebalo biti sve ok.

4. Svrbež

Može lako biti riječ da je riječ o gljivičnoj ili bakterijskoj infekciji ako imate osjećaj da su vam mravi u hlačama. Ako se svrbež i dalje pojavljuje čak i ako ste imali određenu terapiju zbog tog problema, moguće je da je riječ o osjetljivosti kože na nešto drugo, možda vas nova kupka za tijelo iritira ili deterdžent za odjeću.

5. Bol pri mokrenju ili seksu

Zna biti zaista vrlo neugodna. Ako potraje dulje do dana ili dva obratite se liječniku da utvrdi radi li se o infekciji, koja je najčešći uzrok ovog problema. Ako se  bol pojavila tek koji put nakon seksualnog odnosa vjerojatno je bio problem u suhoći vagine. Za idući put pripremite lubrikant i spriječite neugodu i kasniju bol.

6. Suhoća rodnice

Suhoća rodnice može se činiti kao nešto što "napada" samo starije žene, ali u krivu ste. Ovaj problem može se pojaviti nakon trudnoće ili ako uzimate kakve lijekove poput antihistaminika ili antidepresiva.

7. Duboka bol

Ako tijekom seksualnog odnosa osjećate jaku i duboku bol otiđite na pregled kod liječnika jer može biti da je riječ o endometriozi ili cisti jajnika.

>>Doznajte kako stari vagina da bi vam seks bio što ugodniji

>>Evo zašto žene 'moraju' imati redovite seksualne odnose

Komentara 2

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:51 04.07.2014.

Ešerihija jel ti čitaš šta ovi nounari pišu, kandida kaže da čita a klamidija tu i tamo, ajte se žene dogovorite već jedanput, dignite glas.....

Avatar Perica1
Perica1
10:40 05.07.2014.

Čudan miris ima i pri bijelom pranju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije