Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saznajte koje

Ove stvari često se čuvaju po ormarićima, ali odmah ih možete baciti jer ih nikada nećete koristiti

shutterstock
24.12.2020.
u 16:21

Zauzimaju veliki dio prostora, a gotovo nikada se ne upotrebljavaju.

Šalice s raznih putovanja, posuđe koje smo dobili na poklon, ali nikad nismo iskoristili, razne plastične boce dobivene od velikih tvrtki… Lista nepotrebnih stvari koje čuvamo u našim kućanstvima se nastavlja. One samo zauzimaju mjesto koje se može iskoristiti za korisnije stvari, ali rijetko se bacaju. Donosimo vam koje stvari u vašem kućanstvu sigurno možete baciti jer ih nikada nećete koristiti, kako prenosi Real Simple.

Promotivne boce za vodu
Tu je ona boca iz vaše tvrtke koju ste dobili prije 10 godina, i jedna iz tematskog parka, a druga sa sportskog događaja. Pregledajte zalihu, zadržavajući samo boce s vodom koje vi i vaša obitelj stvarno koristite. Imajte na umu da starije plastične boce mogu sadržavati BPA, spoj koji u nekim slučajevima može biti opasan po zdravlje djece i trudnica.

Sada znamo koja hrana može trajati stoljećima, pa i tisućljećima:

1/3

Dodatne šalice
Bez da to uopće shvaćate, šalice lako preuzimaju vaše kuhinjske ormariće. Zahvaljujući svojim glomaznim ručkama mogu brzo zauzeti cijeli raspoloživi prostor. Započnite uklanjanjem svih šalica, ostavite samo one koje istinski koristite, a ostale donirajte.

Neusklađene plastične posude za hranu
Izvadite sve plastične posude za hranu iz ormarića, zajedno sa svim poklopcima. Posude bez poklopca? Poklopci bez posuda? Bacite bilo koji neusklađeni komad koji pretrpava prostor ormarića.

Puknute šalice i posuđe
Možda postoje okrhnuti tanjuri od kojih se niste htjeli rastati ili šalica za čaj sa slomljenom ručkom koju ste namjeravali zalijepiti. Sada je vrijeme za bacanje ovog potencijalno opasnog posuđa.

Uređaji koje niste koristili dvije godine
Ako vam je teško baciti uređaje, neka vam dvogodišnje pravilo bude vodilja. Ako ste uređaj imali najmanje dvije godine, a niste ga koristili niti jednom u posljednja 24 mjeseca, definitivno je vrijeme da ga donirate.

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost perilice dok se u njoj pere posuđe:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije