Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promijenite ih

Ove navike čine vaš dom neurednim, bez obzira koliko ga često čistili

shutterstock
05.05.2021.
u 07:00

Što se tiče održavanja sudopera čistim, pobrinite se da ga operete barem jednom, na kraju dana.

Uredna kuća nije samo stvar estetike, već nered može biti izvor stresa i imati ogroman utjecaj na psihološko stanje. Kako biste uvijek bili opušteni u svom domu, nije ga dovoljno samo čistiti, nego se riješiti i nekih loših navika koje svaki dom čine neurednim, kako piše Bright Side.

Donošenje nepotrebnih stvari
Kako biste olakšali održavanje reda u svom domu, kod kuće ne bi trebalo biti nepotrebnih predmeta. To znači da ih je bolje riješiti prije nego što ih vratite kući. To mogu biti besmisleni suveniri, pokloni, letci i časopisi. Štoviše, pokušajte ne duplicirati stvari i odmah baciti stare kada kupite nove.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Usisavač koristite samo za pod
Prašnjave police, prozorske klupice, radijatori, kauči i madraci, teško dostupni uglovi - sve to lako se može riješiti uz pomoć usisavača. U nekim će slučajevima to biti dovoljno, u drugim će olakšati daljnje čišćenje.

Ne čistite tragove sapuna odmah
Razvijte naviku ispiranja površina u kupaonici odmah nakon što ih upotrijebite. Što se tiče održavanja sudopera čistim, pobrinite se da ga operete barem jednom, na kraju dana. Štoviše, preporučuje se kadu obrisati suhom kako biste uklonili sapun koji se nakuplja.

Držite stvari na stolu
Prikladno je imati pri ruci najčešće korištene predmete, ali često na kraju popunimo stol svime što imamo kod kuće. Iz tog razloga pokušajte držati samo nekoliko potrebnih predmeta na stolu. 

Ne perete suđe tijekom kuhanja
Trebali biste steći naviku stavljati prljavo posuđe u sudoper napunjen vodom i deterdžentom za pranje suđa, a zatim ih ispirati tijekom kuhanja. Ispiranje natopljene nečistoće je puno lakše i brže od uklanjanja osušene prljavštine.

Profesionalna čistačica savjetuje koliko često treba prati četku za WC:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
15:30 05.05.2021.

Svaki dan treba cistit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije