Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari lijek

Ove godine protiv gripe, prehlade i grlobolje borite se s čašicom viskija u ruci

Getty Images
21.11.2018.
u 12:43

Jedan jednostavan recept protiv kašlja i grlobolje, ove sezone mogao bi vam biti omiljeno rješenje za gripu i prehladu

Članak iz magazina Time, objavljen 1941. kaže da je viski jedan od "najjeftinijih i najboljih lijekova protiv bolova koje čovječanstvo poznaje". U ovom članku, dva liječnika kažu da samo malo ovog alkoholnog pića može smanjiti bol za 45 posto u dva sata. 
The Kitchenn predlaže jedan jednostavan recept s medom koji će pomoći grlu i zapravo je prirodni "razrjeđivač" sluzi u plućima. Pripazite, od previše viskija mogli biste dehidrirati, a to nikako ne želite posebno kad ste bolesni. 

Sirup za kašalj od viskija
Sastojci: 0,5 dcl viskija, pola limuna, oko dcl vode (po želji), žlica meda 
Priprema: Pomiješajte viski, limunov sok i vodu, ako je koristite i zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili na vatri. Maknite s vatre i dodajte med. Promiješajte pa ponovno zagrijte. Nemojte piti previše toplo, najbolje je da bude na sobnoj temperaturu. 

Pogledajte što vam preporučuje trenerica uz koju baš svatko može smršavjeti

 

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
17:24 21.11.2018.

viski liječi i grlobolju,zubobolju, probleme s želucem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije