Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajne struke

Evo što liječnici poduzimaju kada ih ulovi prehlada

Foto: Shutterstock
27.10.2018.
u 08:00

Kvalitetna prehrana jako je važna za zdravo funkcioniranje svih funkcija u tijelu, stoga liječnici pretežito, itekako o tome vode računa.

Vrijeme je kada smo podložniji prehladama i slabljenju imuniteta. Svi imamo svoje, prokušane, načine kojima suzbijamo neugodne simptome. 

A evo što rade liječnici...

Uzimaju cink

Uzimanje cinka na početku simptoma prehade može imati veliki utjecaj.  Analiza kliničkih ispitivanja provedenih 2015. godine da oralno uzimanje cinka skraćuje trajanje prehlade ako se dodaci prehrani uzmu unutar 24 sata od prvih simptoma.

Oslobađaju se stresa

Poznato je koliko stres utječe na slabljenje imunološkog sustava i kako negativno utječe na cjelokupno zdravlje. Upravo stoga, liječnici pokušavaju eliminirati stres u najvećoj mjeri. Posebice s pojavom prvih simptoma prehlade ili gripe. 

Zdravo se hrane

Kvalitetna prehrana jako je važna za zdravo funkcioniranje svih funkcija u tijelu, stoga liječnici pretežito, itekako o tome vode računa. Za vrijeme prehlade najčešće biraju namirnice poput ribe, grahorica, bijelog mesa, povrće i voće koje obiluje antioksidansima i cjelovite žitarice.

Piju dovoljno tekućine

Topli čaj od đumbira s limunom najbolji je izbor za bolno grlo, ali i juhe će svakako pomoći bržem oporavku. Održavaju tijelo hidratiziranim što je više moguće. 

Grgljaju slanu vodu

Za bolno grlo dobro je poznato da je dobro grgljati slanu vodu, a tome pribjegavaju i liječnici. 

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

 

Komentara 1

TR
trabant7
18:08 27.10.2018.

Uvijek bilo da traje 7 dana sa medikamentima ili bez njih a sve ostalo je zabluda i bacanje novaca farmaceutskoj industriji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije