Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Ovaj viralni trik za palačinke ubrzat će pripremu ovog mnogima omiljenog deserta

shutterstock
04.07.2023.
u 10:30

Palačinke se tope u ustima uz čokoladni namaz, javorov sirup ili svježe jagode i šlag, ali zahtijevaju stajanje na štednjaku oko 30 minuta kako bi se ispekla cijela tura, a to je nešto za što obično imamo vremena samo vikendom.

Američke Palačinke su jedan od omiljenih deserata mnoge djece, ali i odraslih. Tope se u ustima uz čokoladni namaz, javorov sirup ili svježe jagode i šlag, ali zahtijevaju stajanje na štednjaku oko 30 minuta kako bi se ispekla cijela tura, a to je nešto za što obično imamo vremena samo vikendom. Pa, kad su u Simply Recipes vidjeli trik za zamrzavanje tijesta za palačinke u silikonskim posudama kako bi se mogle peći u malim serijama tijekom tjedna, morali su ga isprobati.

Čini se da je ovaj viralni trik za palačinke posvuda na Instagramu i TikToku, a u svojim videima ljudi koriste osnovni recept za palačinke i posudu za zamrzavanje kako bi zamrznuli tijesto za kasniju upotrebu. Ideja je jednostavna kao što zvuči - napravite tijesto za palačinke, zamrznite ih, a zatim specite smrznute kockice na uobičajeni način. Možete čak upotrijebiti ovu tehniku ​​za ostatke tijesta za palačinke, speći samo onoliko koliko ćete posjeti, a ostatak zamrznite.

 

@kaelimaee these are SO YUMMY & so easy to make!! new fav breaky🫐🍓🤍 #fyp #foryoupage #breakfast #cooking #cook #diy #mealprep #mealprepideas #pancakes #breaky #fruit #kitchen ♬ original sound - r & m

Važno je samo da zamrznute kockice pečete na nižoj temperaturi kako bi se ispekle i iznutra bez da izgore. Palačinke će tako imati okus kao da su pečene od tog dana napravljenog tijesta. Biti će lagane i pahuljaste s hrskavim rubovima.

Jedna mana ove tehnike je da su zaleđene kockice davale male palačinke, pa ako ste ljubitelj većih američkih palačinki možda će vam ovo stvarati probleme.  Možete li zamrznuti tijesto za palačinke u većim porcijama? Naravno, ali sumnjamo da biste izgubili vrijeme koje ste uštedjeli u miješanju tijesta na nešto dulje vrijeme pečenja.

VEZANI ČLANCI: 

Ako isprobate ovaj savjet, svakako odaberite recept za palačinke s tekućim tijestom jer se deblje tijesto sporije odmrzava i namjestite temperaturu tave na nešto nižu od uobičajene temperature pečenja palačinki.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije