Naslovnica Lifestyle Ordinacija iz bajke

Ordinacija iz bajke i partneri sudjeluju u uređenju prostorija Klinike Vuk Vrhovac

Zahvaljujući partnerima Ordinacije iz bajke, Uniqa osiguranju i HEP-u, svi će pacijenti uskoro imati kvalitetnije i pristojnije uvjete liječenja, a zaposlenici Klinike bolje uvjete rada
19. lipnja 2017. u 13:35 1 komentara 509 prikaza
Ordinacija Vuk Vrhovec
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Obnoviti i urediti derutnu centralnu sobu za osobe sa težim oboljenjima Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac, novi je cilj vrijednog projekta 'Ordinacija iz bajke'. Radovi kreću uskoro, a među ostalim renovirat će se kupaonica i postaviti nove sanitarije, nabaviti potreban namještaj, oličiti zidovi…

Svjetski raritet U Rovinju bolnica s plažom za terapiju

Prostor je to koji vapi za obnovom u Klinici koja je referentni centar za pacijente iz cijele zemlje, ovdje dakle dolaze i oboljela djeca kao I odrasli, a uvijek valja istaknuti i da je ovo jedina organizacijska jedinica bolničkog tipa koja zbrinjava endokrinološke, uglavnom dijabetološke bolesnike.

Zahvaljujući partnerima Ordinacije iz bajke, Uniqa osiguranju I HEP-u, svi će ti pacijenti uskoro imati kvalitetnije I pristojnije uvjete liječenja, a zaposlenici Klinike bolje uvjete rada. Inače, Ordinacija iz bajke, kao projekt koji pomaže najugroženijima I čiji je rezultat vidljiv I konkretan započeo je u ožujku 2015. godine kada se sudjelovalo u uređenju onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti u Zagrebu tada preseljenog na Institut za tumore. Uz podnaslov “Soba čuda” projekt je nastavljen u siječnju godinu kasnije uređenjem prve senzorne sobe za djecu s poteškoćama u razvoju u Sisku dok je u travnju prošle godine uređen stan u zagrebačkoj Gajevoj ulici koji je Grad Zagreb dao na korištenje roditeljima iz cijele zemlje dok se njihova djece liječe od malignih bolesti u Zagrebu. Projekt je nastavljen potom u listopadu 2016. godine kada je opremljena bjelovarska V. osnovna škola namijenjena radu s djecom s poteškoćama u razvoju koja je ujedno i stacionarnog tipa gdje djeca cijeli tjedan borave. Tada su osigurani potrebni uređaji za rad, uređeno je i opremljeno više prostorija, postavljene su motoričke sprave za igru i vježbanje u školskom dvorištu. Uslijedio je potom prosinac kada su u tom mjesecu darivanja djeci bez roditeljske skrbi koja žive u Domu za djecu Zagreb darovani poklon paketi sa igračkama, slatkišima, a organizirana je i božićna predstava malih glumaca iz udruge Praktikum u suradnji sa glumcem Kristijanom Ugrinom.

spavanje Iznenađeni? Koliko ste spavali? Otkriveno koliko sna je potrebno za potpunu sreću

Ova je godina započela suradnjom sa gradom Velikom Goricom koji je donirao potreban uređaj vrijedan 400 tisuća kuna kardio internističkoj ambulanti u tamošnjem Domu zdravlja, a za koji smo kroz ovaj projekt osigurali potreban namještaj I ostale stvari potrebne za interijer ambulante. Ordinacija iz bajke ide dalje uređenjem gore spomenutog prostora u Klinici Vuk Vrhovac čija je predstojnica prof.dr. Lea Smirčić – Duvnjak ranije poručila kako svi djelatnici ove ustanove visoko cijene svaki doprinos poboljšanju uvjeta rada te boravka bolesnika.

Dragica Marjanović, direktorica Službe marketinga i komunikacija UNIQA | Autor : Promo Foto: Promo Dragica Marjanović, direktorica Službe marketinga i komunikacija UNIQA Uvjeti liječenja važan su element kvalitetne zdravstvene skrbi što će istaknuti i Dragica Marjanović, direktorica Službe marketinga i komunikacija UNIQA osiguranja rekavši:

- Za uspješno liječenje, uz odgovarajuću medicinsku skrb, važni su I uvjeti liječenja. Stoga smo s partnerima odlučili urediti i opremiti prostor Klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac u kojoj zbog različitih komplikacija boravi velik broj djece i odraslih oboljelih od šećerne bolesti. Procjenjuje se da je u Hrvatskoj više od 250 tisuća oboljelih, a broj dijabetičara i među djecom i odraslima u stalnom je porastu. Vjerujemo da će uređenje Klinike skrenuti pažnju javnosti na taj javnozdravstveni problem I doprinijeti jačanju svijesti o potrebi prevencije obolijevanja od šećerne bolesti. Ovo je već četvrta Ordinacija u kojoj sudjelujemo čime želimo dati svoj doprinos osiguravanju boljih uvjeta života, ali I podizati svijet o važnosti očuvanja zdravlja te prevenciji oboljenja. Prošle godine pokrenuli smo novu platformu za društveno odgovorno poslovanje, Radost života, gdje svim udrugama dajemo priliku da uz našu podršku realiziraju važne projekte u zajednici. Kad odaberemo najbolje projekte, pratimo ih, pomažemo u provedbi te često uključujemo i naše zaposlenike. Ponosni smo kad zažive I kad vidimo opipljive rezultate uz pozitivne pomake u zajednici, osobito kod djece i mladih. Pomaganje i davanje drugima nas inspirira i oplemenjuje, i zato smo vjerni partner ovog projekta koji dokazuje da malo truda, volje I dobra inicijativa mogu svaku ideju pretvoriti u uspješnu priču -.

Po četvrti put partner projekta Ordinacija iz bajke je i HEP koji također sudjeluje u uređenju prostorija Klinike Vuk Vrhovac.

- Ponosni smo i sretni što smo po četvrti put partner projekta Ordinacija iz bajke, u sklopu kojeg ćemo u lipnju ove godine sudjelovati u uređenju prostorija Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac. Mi smo tvrtka koja je prisutna u svakom kutku Hrvatske i zato nam je drago što možemo podržati projekt koji izravno pridonosi podizanju kvalitete boravka pacijentima iz cijele zemlje. HEP je motiviran snažnim osjećajem pripadnosti zajednici i tradiciji iskazivanja solidarnosti s potrebitima te je i to jedan od razloga zašto sa zadovoljstvom sudjelujemo u ovom, sada već tradicionalnom projektu Večernjeg lista – poručio je Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a.

Početak, tijek kao I naravno rezultat radova koji uskoro kreću na Vrh Vrhovcu pratit ćemo te pozvati i druge da se priključe akciji koja će olakšati svakodnevnicu mnogim pacijentima.

Novi model Država i Grad Zagreb zajedno će graditi novi Imunološki zavod Krešimir Rotim i Robert Kolundžić Ugledni liječnici Govorimo o zdravlju ljudi, ne može se reći 'nema više novca' za liječenje U čemu je tajna Želite bolje trbušnjake? Morate raditi ove 4 stvari

 

  • fakeslike17:

    "Ordinacija iz bajke" - a da li je netko pokušao doći na pregled u tu bolnicu koja je prije puno godina izgrađena BEZ PARKIRALIŠTA!!! - pa time i upitno da li je imala građevinsku dozvolu jer mi je nemoguće zamisliti ... prikaži još!i da bi jedna bolnica dobila građevinsku dozvolu bez osiguranog parkirališta (ima neko malo za par mjesta). Uglavnom parkira se po malim i uskim ulicama u kvartu dok teško bolesni ljudi mučno pokušavaju od auta doći do bolnice. Na ulazu u bolnicu se zaustavlja velik broj automobila koji nerijetko zatvaraju put i hitnoj pomoći... baš bajkovito!! Sad se očekuje pretpostavljam još veći broj pacijenata - baš me zanima da li je u toj bajci bar sad predviđena izgradnja parkirališta jer se na ovaj način ostvaruje samo još veći "KAOS" a ne "BAJKA".