Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spoj jedrenja i gastronomije

Održano drugo izdanje Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star u Grand Hotelu Brioni

06.06.2023.
u 17:46

U petak, 02. lipnja, u Grand Hotelu Brioni održan je event pod nazivom Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star, poseban kulinarski show koji je redefinirao granice spoja gastronomije i jedrenja. Na čelu ovog izvanrednog događaja nalazila se flota međunarodno priznatih kuhara čije kulinarske vještine odražavaju gracioznost i preciznost Maxi jahti.

Nakon uzbudljivog jedrenja, majstori kulinarstva okupili su se u kuhinji restorana Sophia u Grand Hotelu Brioni kako bi stvorili gastronomska remek-djela. Svi kuhari već su nagrađeni Michelinovim zvjezdicama, a to su: Alessandro Breda iz restorana Gellius, Renzo Dal Farra iz Locanda San Lorenzo, Lorenzo Cogo iz renomirane Dame u Veneciji, Stefano Fermanelli koji predstavlja kulinarsku briljantnost La Subide, Mauro Elli s očaravajuće obale jezera Como i zvijezda u usponu John Mark Nanit iz Vetrija u Murano-Veneciji. Tijekom večeri, kuhari su pokazivali svoja umijeća gdje svako jelo postaje platno na kojem se harmonično isprepliću tradicija i inovativnost, prikazujući bogato naslijeđe i okuse regije.

Umijeće kuhara ocjenjivao je pronicljivi stručni žiri predvođen cijenjenim Chefom Davidom Skokom. Uz njega, stručni žiri činila su zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera Barcolane i suosnivača Olimpic Sailsa i Franca Favaretta, Chefa venecijske Baccalà Divino te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko-gastronomske manifestacije San Pellegrino Cup u Veneciji. Jedan od njih bio je i Werner Seebach, Park Plaza Group Executive Chef, iznimno talentirani kuhar s posebnom strašću prema azijskoj kuhinji. Nedavno je uključen u najnoviji projekt fusion-azijski restoran u skoro očekivanom otvaranju art`otela Zagreb, gdje će nastaviti svoje gastronomske podvige. U stručnom žiriju bio je i Chef Grand Hotela Brioni, Luka Jukić, s međunarodnim kulinarskim iskustvom.

Članovi počasnog žirija uključivali su predsjednika Uprave Arena Hospitality Grupe, Relija Slonima, Manuelu Kraljević, članicu Uprave Arena Hospitality Groupe i direktoricu marketinga i prodaje, Denisa Ivoševića, direktora Turističke zajednice Istre te Sanju Cinkopan Korotaj, direktoricu Turističke zajednice Pule. Poznati glumac Alessandro Preziosi, fasciniran sinergijom jedrenja i kuhanja, s ponosom je preuzeo ulogu ambasadora događanja, pokazujući svoju strast prema gastronomiji i moru.

MAXI ON Cooking Star slavio je kreativnost, tehniku i savršen spoj okusa, uz posebnu nagradu rezerviranu za najbolji Prosecco DOC par – kao oda naslovnom sponzoru događaja. Titulu pobjednika kulinarskog showa MAXI ON Cooking Star 2023 odnio je chef Lorenzo Cogo iz renomiranog restorana Dama u Veneciji.

Mladi chef Lorenzo Cogo dobio je dvostruku prvu nagradu uvjerivši i stručni žiri i publiku s posebnom salatom od plodova mora s dagnjama, jakobovim kapicama, dinjom, mrkvom i bisqueom od rakova. Jelo koje je inspirirano Istrom i Hrvatskom zahvaljujući veličanstvenom izboru namirnica. „Želio sam

iznijeti esenciju ribe na stol…“ – komentirao je chef Dame – „…zato što nam je chef David Skoko predstavio zaista nevjerojatan izbor ribe i morskih plodova današnjim ulovom.“

Osim sporta i gastronomije, cijeli jedriličarski događaj nadišao je granice i predstavio prekrasan krajolik Istre i Kvarnera. Od slikovitog Rovinja do povijesne Pule i očaravajuće Rijeke, sudionici i gledatelji bili su očarani ljepotom sjevernojadranske obale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije