Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Nutricionisti savjetuju: Ove četiri namirnice trebate jesti ako želite smršavjeti

Shutterstock
23.11.2022.
u 06:00

Istraživanja pokazuju da visokoproteinska dijeta i redovita tjelovježba mogu povećati smanjenje masnoće uz povećanje čiste mišićne mase

Svaku hranjivu tvar treba konzumirati u odgovarajućim omjerima kao dio dobro uravnotežene prehrane. Dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina, može pomoći u kontroli tjelesne težine ili u kontroli razine šećera. Kao rezultat toga, vaše tijelo proizvodi više glukagona, koji pomaže u sagorijevanju masti.

Istraživanja pokazuju da visokoproteinska dijeta i redovita tjelovježba mogu povećati smanjenje masnoće uz povećanje čiste mišićne mase. Ove četiri namirnice s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina mogu vam pomoći da ostanete siti, kontrolirate apetit i održite svoju težinu, piše Pinkvilla.

Vitamin C ubrzava sagorijevanje masnoća? Ovo su namirnice koje biste trebali jesti za gubitak kilograma:

1/8

Grčki jogurt

Grčki jogurt može vam pomoći kontrolirati želju za hranom, a i odličan je izvor proteina. Osim toga, grčki jogurt može pomoći u borbi protiv nadutosti trbuha. Budući da sadrži hranjive tvari poput kalcija, bjelančevina, probiotika i drugih komponenti koje su izvrsne za vaše tijelo, posebno za zdravlje crijeva, jogurt općenito ima dobru reputaciju. 

Sjemenke suncokreta

Ove sjemenke dobar su izbor za zdravo mršavljenje jer su dobar izvor proteina, vlakana i važnih minerala, uključujući vitamin E, folat i bakar. Također se mogu dodati i povrću kao međuobrok ili dodati salatama, vrhnju itd. Značajni antioksidansi koji se nalaze u sjemenkama suncokreta, povezani su boljim kognitivnim i cjelokupnim zdravljem.

Losos

Omega-3 masne kiseline, dobre masti i proteini su vrlo obilni u lososu. Smanjujući osjećaj gladi, trenutačno ubrzavajući metabolizam i smanjujući trbušne masnoće, konzumacija lososa može vam pomoći u održavanju zdrave težine. To je ključni makronutrijent koji je neophodan za razvoj i održavanje čistog mišićnog tkiva.

Pečeni slanutak

Slanutak ima odličan nutritivni sastav. Naime, visok sadržaj proteina i vlakana u njemu doprinosi gubitku težine, te obje komponente usporavaju probavu i podižu razinu apetita. Osim toga, mahunarke bogate proteinima poput slanutka, prilično su prilagodljive, a možete ih pojesti kao međuobrok ili dodati svojoj omiljenoj salati. 

Znate li zašto ne biste trebali piti kavu ujutro? Razlog bi vas moglo iznenaditi...  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije