Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Make up trendovi

Nova šminka fatalne privlačnosti

makeup (1)
Foto: Arhiva VL
1/5
05.09.2011.
u 12:03

Kozmetički divovi ulaze u jesen sa šminkom koja pokazuje mračnu stranu "upakiranu" u ultraženstveno izdanje

Magija, mistika, fantazija, iluzija... Te se riječi najčešće spominju u opisima novih kolekcija make upa koje su kozmetički divovi predstavili za dolazeću jesen i zimu. Stiže nam svojevrsno mračno doba make upa koji (i dalje) nalazi nadahnuće u popularnim književnim i filmskim sagama punim fantazije i nadnaravnih bića.

Pomoću visoke tehnologije šminka pomiče granice mogućeg, nudi efekte sumraka i mjesečine, varljiv izgled u kojemu se nježnost začas može pretvoriti u opasnu strast. Nove su heroine izrazito fatalne, smione, ne boje se pokazati svoju mračnu stranu jer je ona “upakirana” u ultraženstveno izdanje.

Takvo raspoloženje šminka odražava kontrastima svjetlosti i sjene, i zagasitim bojama u misterioznom svjetlucavom izdanju. Tamnoplava i siva i dalje su vladarice make upa, vraćaju se i hladniji tonovi smeđe i zelene... Mnogo je i retro glamura, koji slavi simbol ženstvenosti – strastveno crveni ruž!

Ponoć u rajskom vrtu

Čarobno ljubičasta, hipnotički zelena, misteriozno crvena... obasjane gotovo nadnaravnom svjetlošću. Tako Yves Saint Laurent opisuje boje kolekcije Midnight Garden, nadahnute noćnom mistikom u egzotičnom rajskom vrtu. Žena se pretvara u novu Evu koja zrači opasnom zavodljivošću zabranjenog voća.

Obasjana mjesečinom

Givenchyjeva kolekcija Je Veux La Lune nadahnuta je mjesečinom koja obasjava “noći u kojima se sve čini mogućim”. Ten je savršen, gotovo nezemaljski, make up s efektom sumraka donosi profinjenu i tajanstvenu igru svjetlosti i sjene.

Tamnoplava je dostojna konkurencija crnoj

Poznata je izjava Christiana Diora kako je ponoćno plava jedina boja koja se može natjecati s crnom. Omiljena Diorova nijansa predvodnica je glamurozne kolekcije Blue Tie u kojoj se plavi, srebrni i ‘'nude'’ tonovi stapaju u bezvremensku eleganciju.

Šminka poput otmjenog nakita

Dragocjene materijale i luksuzni sjaj nakita Chanel je pretočio u make up, u kolekciji Illusions d’Ombres. Glavni je adut kolekcije svilenkasto, svjetlucavo sjenilo koje se stapa s kožom, a sjajne metalik boje ‘'prelijevaju'’ se i u lakovima za nokte.

Glamurozne četrdesete

Lancômeova kolekcija 29. St. Honoré oživljuje pariški chic četrdesetih godina prošloga stoljeća – zavodljive usne (crveni ruž je zakon), lak za nokte u nijansi ruža za usne, "smokey eyes" i fini lutkasti ten s daškom ružičaste i zlatne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije