Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER SAVJETI

Ne znate kako ukloniti tvrdokorne mrlje sa šalica? Pokušajte s ovim jednostavnim metodama

Shutterstock
10.09.2022.
u 13:30

Ne morate ribati i nervirati se, s ovim savjetima vaše šalice za čas će biti besprijekorno čiste

Vrlo je iritantno kada su nakon ribanja i pranja u perilici, šalice i dalje prekrivene mrljama od čaja i kave. Srećom, postoji mnogo načina na koje ih možete ukloniti i to vrlo jednostavno. Kraljica za čišćenje Lynsey Crombie, kako su ju mnogi prozvali na društvenim mrežama, otkrila je svoje najbolje metode rješavanja ovih tvrdokornih mrlja, piše The Sun.

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

1/8

Kako kaže stručnjakinja, sve što vam je potrebno za prvi način rješavanja mrlja je sol i nekoliko kockica leda. Jednostavno u šalicu uspite sol i kockice leda i zamotajte ju prozirnom folijom prije nego što je dobro protresete kako biste uklonili sve mrlje. Dobro isperite, a onda možete još jednom oprati s deterdžentom za posuđe. Dodala je i da ponekad zna biti potrebno i malo ostaviti sol da upije, ali uglavnom se mrlje skidaju vrlo brzo i bez muke. 

Za drugi način potrebna je soda bikarbona, a postupak je također vrlo jednostavan. Pospite malo sode bikarbone na dno šalice, dodajte tek toliko da se stvori gusta pasta, a zatim dobro protrljajte dno šalice. Soda bikarbona uklonit će mrlje u nekoliko minuta. Zatim isperite šalicu vodom i operite ju na uobičajen način. 

Stručnjakinja je objasnila i zašto se na šalicama stvaraju mrlje, te tvrdi da je za sve kriva komponenta koja se zove tanin. Naime, tanin koji se nalazi u čaju, često se koristi za bojanje kože i izradu tinte, što objašnjava zašto toliko mrlja na šalicama. 

Isprobajte jeftini trik za čišćenje prljavog posuđa: Trebat će vam samo dvije vrećice čaja!  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije