Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolovi, nervoza...

Ne osjećate se skroz dobro? Ovi simptomi ukazuju da vam je potreban - godišnji odmor

Shutterstock
29.07.2021.
u 07:00

Ako ste se pronašli u nekim simptomima, a još uvijek se niste zapisali za godišnji i organizirali neki odmor - vrijeme je!

Američka udruga za putovanja provela je istraživanje u sklopu svog projekta Time Off o slobodnom vremenu i godišnjem odmoru radnika, a dvije trećine ispitanika kažu kako njihova tvrtka šalje nejasne poruke o tome kada tko može ići na odmor i koliko može ostati.

Drugo istraživanje koje je prenio Psychology Today kaže kako je odmor itekako bitan u životu svakog radnika, neovisno o vrsti zanimanja, jer smanjuje rizik od burn outa, anksioznosti i stresa.

Od velike je važnosti prepoznati znakove umora, koji se možda na prvu čine kao viroza ili prehlada, i uzeti godišnji odmor, posebno u ljetno vrijeme, prenosi Travel and Leisure.

Prvi znak koji ukazuje na to da vam je odmor i više nego potreban je gubitak optimizma. Okolina vas može vrlo lako izbaciti iz takta, svaki zadatak na poslu gledate negativno i ne vidite ništa dobro na svom trenutnom radnom mjestu. Možda se kod nekih ovi simptomi jave jer žele novi posao, ali u puno slučajeva je samo vrijeme za predah.

Virus u domu za starije na području Biograda, unijeli ga necijepljeni zaposlenici.

Kada se ovi osjećaji 'uvuku' u vaš um, nerijetko se događa da počnete griješiti u zadatcima. Psihijatar dr. David Ballard iz Američkog psihološkog udruženja kaže: "Kada stres postane kroničan javljaju se poteškoće u obraćanju pažnje na stvari koje trebamo obaviti. Suženi fokus pogoršava pamćenje, vještine i donošenje odluka."

Također, mogu se javiti problemi u odnosu s kolegama - a sve zato jer vam je potrebno da se malo odmaknete od njih i opustite vaš um. 

Mogu se javiti i fizički simptomi poput jakog lupanja srca, glavobolje, visokog tlaka, ali i bolova u prsima i leđima. Iscrpljenost koja dolazi s velikim opterećenjem također može oslabiti vaš imunološki sustav i učiniti vas osjetljivijima na viruse prehlade, gripu i infekcije. To sve može dovesti i do nesanice koja, u konačnici, pojačava stres.

Ako ste se pronašli u nekim simptomima, a još uvijek se niste zapisali za godišnji i organizirali neki odmor - vrijeme je!

Ne govorite svima da idete na godišnji, time olakšavate posao provalnicima:

1/3
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije