Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Ne možete zaspati? Uz ovu metodu utonut ćete u san za 60 sekundi!

shutterstock
21.08.2023.
u 10:30

Kada vam je ozbiljno potreban kvalitetan san, ali se borite da zaspete, zašto ne biste isprobali trik za spavanje koji je odobrio liječnik? Disanje 4-7-8 nahvalilo je niz stručnjaka!

Nema ništa gore nego smjestiti se u krevet u nadi da ćete se dobro naspavati i shvatiti ne možete utonuti u san. Jedna od brojnih metoda koje možete pokušati kako bi pokrenuli svoje snove, nije uvijek učinkovita. Srećom, postoji puno manje zamoran trik koji vam može pomoći da se dobro naspavate. Djeluje tako brzo da vam može pomoći da odlutate u san za 60 sekundi, prenosi Mirror.

Jednostavan savjet za disanje također podržavaju brojni stručnjaci, uključujući 'Doktora za spavanje', Michaela Breusa. Preporučujući ovu metodu u videu koji je podijelio na svom popularnom TikToku profilu - @thesleepdoctor. Dr. Breus je rekao da je to njegova omiljena tehnika za smanjenje broja otkucaja srca prije spavanja.

 

@thesleepdoctor Replying to @nikhildesen How To Do 4-7-8 Breathing and why #thesleepdoctor #478breathing #sleep #tips #tipsandtricks #fypシ #foryourpage ♬ original sound - Sleep Doctor

Profesionalac je objasnio: 'Jedno od najčešćih pitanja koje mi postavljaju je: 'Kako mogu smanjiti broj otkucaja srca prije spavanja ili usred noći?' Moja omiljena tehnika zove se disanje 4-7-8'. Nastavio je: 'Polako udišete brojeći do četiri, zadržavate dah i brojite do sedam, zatim polako izdišete brojeći do osam. Znanost iza ovoga je prilično cool. Vi zapravo izbacujete višak ugljičnog dioksida, što znači da vaš srce mora manje raditi i smanjuje broj otkucaja srca'.

Brzodjelujući trik, temeljen na drevnoj joga tehnici, popularizirao je dr. Andrew Weil, specijalist integrativne medicine. Dr. Weil preporučuje ponavljanje vježbe dva puta dnevno, ali nikada nemojte raditi više od četiri ciklusa disanja po vježbi tijekom prvog mjeseca – prijeđite na najviše osam ciklusa kada se osjećate spremni za napredak.

VEZANI ČLANCI: 

Dodaje da je bitan omjer 4-7-8, a ne vrijeme utrošeno na svaku fazu. Kao takav, možete prilagoditi brzinu ako imate problema sa zadržavanjem daha dulje vrijeme.

Ne možete zaspati? Evo što se događa s vašim tijelom kada spavate manje od šest sati:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije