Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Natjerala je kćer da isprazni pastu za zube na tanjur i naučila je najvažniju lekciju u životu

“Nakon što je Breonna istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da pastu vrati u tubu. Govorila je: ‘Ali, ne mogu’ i ‘Neće biti isto kao prije’.
25. kolovoza 2016. u 10:42 36 komentara 191579 prikaza
Pasta za zube na tanjuru
Foto: Facebook

Amy Beth Gardner rekla je svojoj kćeri da sjedne, uzme pastu za zube i iscijedi je na tanjur.

Nije to napravila iz dosade, već da bi svoju kćer pripremila prije polaska u školu i naučila je važnu životnu lekciju. 

 

“Moja kći sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njezin ormarić i iznenadili smo je novim ruksakom. Ali, večeras, prije odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Amy uz fotografiju tanjura sa zubnom pastom. 

“Nakon što je Breonna istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: ‘Ali, ne mogu’ i ‘Neće biti isto kao prije.’ Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam odgovorila. ‘Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje riječi imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatit ćeš koja je težina tvojih riječi. Imat ćeš priliku izgovoriti riječi kojima ćeš nekoga povrijediti, poniziti, oklevetati. Također ćeš imati priliku koristiti riječi koje će druge izliječiti, ohrabriti, inspirirati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje riječi, Breonna. Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti budi ona koja će birati što će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi. Neka te ljudi znaju po nježnosti i suosjećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svijetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš požaliti što si izabrala ljubaznost.”

Poruka ove mame postala je pravi hit, oduševila je mnoge korisnike društvenih mreža. Na Facebooku je podijeljena gotovo 720.000 puta i gotovo sve reakcije na nju su pozitivne i ohrabrujuće.

“Odličan savjet! Djeca u školi mogu biti jako okrutna, bilo bi lijepo kada bi svi roditelji ovako razgovarali sa svojom djecom”, komentirala je jedna žena ispod posta. 

Ipak, našao se i poneki negativan komentar, a oni koji su ga ostavili smatraju da je Amy “odavno trebala svoju kćer naučiti ljubaznosti”. 

I takvom se primjedbom dokazalo koliko netko može povrijediti druge riječima koje izgovorene ne može vratiti "u tubu" jer je danas 11-godišnja Breonna usvojena djevojčica i Amy joj je majka tek dvije godine. 

"Pažljivo biraj svoje riječi..."

>>Ostavila je muža sa 6 djece i otišla na vikend. Napisala mu je 'upute za preživljavanje' koje su postale pravi hit!

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
 • Avatar blackula9
  blackula9:

  Koja jeftina patetika užas živi, valjda će se mala izvuć od pretencioznih staraca

 • horton:

  "Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraj života" - ne pamti se ono što ti netko naredi da zapamtiš, nego ono što sam odlučiš zapamtiti. Mislim da je ovakvim (i drugim) detaljima iz poruke ova mama pokazala svoj ... prikaži još! naporni karakter. A inače, poruka je ok, dobro bi došla i komentatorima na Večernjem.

 • Slavuj:

  Jedna mudra izreka kaže bolje se poskliznuti na cesti nego na jeziku.