Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvene usluge

Na prirodni wellness ide se u Terme Tuhelj

Terme Tuhelj
21.05.2019.
u 10:10

Hrvati vole saune, a Austrijanci masaže sa ljekovitim blatom

Terme Tuhelj, jedan su od najvećih kontinentalnih resorta, a dio svo je ponude temelje na prirodnom wellnessu. Najveći broj zdravstvenih usluga obuhvaćen je aktivnostima u termalnoj vodi te tretmanima termalnim ljekovitim blatom u SPAeVITA centru. Od ukupnih postupaka u SPAeVITA centru njege i ljepote, na zdravstvene postupke otpada oko 14 posto, ističu u ovim zagorskim termama te dodaju kako nije rijedak slučaj da se gosti, koji dođu na wellness odmor, u konzultaciji s terapeutima odlučuju upravo za zdravstvene usluge.

Najtraženije su masaže termalnim ljekovitim blatom, fango oblozi, program ljekovitim blatom u Svijetu sauna te medicinska gimnastika, gimnastika u vodi, elektrostimulacije mišića, podvodne masaže… “Kako su termalno blato i termalna voda glavni aduti, uključeni su u gotovo sve pakete. Zdravstvene su usluge tražene tijekom cijele godine, iznimno je atraktivno jesensko i zimsko razdoblje te rano proljeće, što ide u prilog temeljnom strateškom interesu hrvatskog turizma o produljenju pred i podsezone. S obzirom na to da su sve popularnije aktivnosti na otvorenom, sve više gostiju nastoji konzumirati određeni zdravstveni segment i tijekom ljeta, stoga su u Termama Tuhelj u ponudi jutarnje ili večernje šetnje prirodom, istraživanje aroma vrta, jutarnji pozdravi suncu, uz neizostavni prirodni wellness – uživanje u ljekovitoj vodi i blatu na samom izvoru. U Termama kažu kako najveći broj gostiju motiviranih zdravstvenim razlozima dolaska ostaje tri dana.

Tretmanima ljekovitim termalnim blatom najviše su vjerni gosti iz Slovenije i Italije koji uživaju u masažama. Vole ih i gosti iz Austrije i Njemačke, a popularan je i sauna program termalnim blatom kojeg najviše koriste gosti iz Hrvatske. Od ove godine Terme Tuhelj imaju dva nova tretmana – Angels Aroma Touch antistresnu masažu u trajanju 70 minuta po cijeni od 300 kuna i magnezijevu kupku za cirkulaciju, detoksikaciju i opuštanje koja stoji 180 kuna. Iako sve više djece s roditeljima uživa u saunama i masažama i tako stječe naviku vođenja brige o zdravlju, klinci najviše vole zabavu u Vodenom planetu.

Ovaj svijet nezaboravnih vodenih atrakcija od kraja travnja ima Tuhi Land, novi adut s otvorenim i zatvorenim toboganima, prskalicama i velikim vjedrom koje svakih nekoliko minuta prska najmlađe posjetitelje. “Inovativnim programima, novim atrakcijama i podizanjem kvalitete usluga kontinuirano raste broj dolazaka i noćenja, a pametnom politikom cijena povećava se zarada. Tako su Terme Tuhelj prošle godine ostvarile dobit od gotovo milijun eura, dok je ukupan prihod iznosio 8,7 milijuna eura, što je gotovo deset posto više nego 2017. Porastao je i broj dolazaka gostiju za 8,3 posto te noćenja za 5,4 posto. Za usporedbu, prije dvije godine Terme Tuhelj posjetilo je 47.707 gostiju, a prošle ih je godine bilo 51.663, dok je tijekom 2017. ostvareno 122.736 noćenja, a u 2018. ukupno 129.343 noćenja“, ističe Vasja Čretnik, direktor Termi Tuhelj.

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije