Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNA GREDA

Spoj prirode, avanturizma i gastronomije u nekadašnjoj upravnoj zgradi pustare

29.11.2019.
u 10:18

ADRENALINSKI PARK - Spretnost možete iskušati na dvije razine – od tri i sedam metara – te na devet metara visine “letjeti” kroz prirodu na ziplineu

Na pola sata vožnje od središta Osijeka na sjevernome ulazu u Park prirode Kopački rit, u idiličnoj prirodi Baranje, nekadašnja je upravna zgrada pustare Zlatna Greda “izrasla” u edukacijsku i eko-turističku destinaciju iz koje se, zahvaljujući brojnim sadržajima, nećete tako lako poželjeti vratiti u stvarnost. Na poučnoj stazi “Blago močvare” postavljene su dvije promatračnice. Jedna je za promatranje divljači, prvenstveno jelena tijekom sezone rike, druga se nalazi u kanalu Čarna i s nje se promatraju ptice. Najam dalekozora stoji deset kuna, a bicikl možete unajmiti za 20 kuna po satu.

U Zlatnoj Gredi je i prvi adrenalinski park u istočnoj Hrvatskoj i tamo svoju spretnost možete iskušati na dvije razine – od tri i sedam metara – te na devet metara visine letjeti kroz prirodu na zip-lineu. Umjetna stijena za penjanje idealna je aktivnost za sve uzraste koja uz izazove i razvoj motoričkih sposobnosti jamči i zabavu. Uz adrenalinske, tu su i teambuilding programi, jahanje, veslanje... Kroz Zlatnu Gredu prolazi i biciklistička ruta “Panonski put mira” koja spaja Osijek, Kopački rit, Batinu i nastavlja dalje prema Somboru. Zlatna Greda ima i smještajne kapacitete, ukupno 46 ležaja, a uz smještaj u ovoj oazi mira gostima su na raspolaganju restoran s baranjskim specijalitetima, terasa na otvorenom, prostor za večernje druženje uz logorsku vatru. Uz pomoć stručnog osoblja u Zlatnoj Gredi možete otkriti skrovite kutke močvare, rijetke biljne i životinjske vrste, stare i zaboravljene gastronomske delicije, naučiti nešto novo o očuvanju prirodnih i tradicijskih ljepota... Kuća u prirodi funkcionira kroz praktične primjere održivog razvoja, poput obnovljivih izvora energije, odvajanja otpada, socijalnog poduzetništva i odgovornog poslovanja:

– Prva hrvatska eko-turistička agencija Zlatna Greda d.o.o. upravlja Kućom u prirodi “Zlatna Greda”, destinacijom izvrsnosti koja je vratila život napuštenoj pustari i zaštićenom kulturnom dobru, te postala omiljenim mjestom aktivnog odmora u prirodi Kopačkog rita i Baranje. Kuću u prirodi godišnje posjeti više od 12.000 domaćih i stranih turista.

Da smo destinacija izvrsnosti, potvrđuju i brojne nagrade: ove smo godine dobili Turistički cvijet za posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnog turizma, lani Zlatni suncokret u kategoriji “Poduzetnici u ruralnom turizmu“, a 2016. godine Kuća u prirodi proglašena je najuspješnijim projektom u kategoriji održivi turizam – navodi Adriana Blažević, direktorica Kuće u prirodi “Zlatna Greda”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije