Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARK PRIRODE

Papuk - Adrenalinski park Duboka za sve generacije avanturista

25.10.2019.
u 10:10

Duboka je prvi ekokamp u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ovdje se može smjestiti stotinjak kampera

Pustolovi svih generacija, željni aktivnog odmora, adrenalina i zabave, od sada mogu testirati svoju spretnost na dva vrhunski opremljena poligona u novootvorenom Adrenalinskom parku Duboka u prekrasnom Parku prirode Papuk. Onaj namijenjen odraslima sastavljen je od 12 elemenata u sklopu kojeg je i zip-line, a djeca i oni oprezniji mogu se okušati u poligonu s devet elemenata. Riječ je o jedinstvenoj atrakciji u kontinentalnoj Hrvatskoj vrijednoj 618 tisuća kuna koja je dio velikog projekta “Geo priče UNESCO geoparka“. Ovaj ambiciozni projekt ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna, s 85 posto iznosa sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi Europske unije.

“Prirodan nagib terena, prekrasno okruženje i boravak u prirodi pružaju poseban osjećaj uzbuđenja i autentičnosti. Sličan je adrenalinski park sagrađen i u Brazilu i na još nekoliko mjesta, no jedino je naš iskoristio ovu konfiguraciju terena, pa je doživljaj uistinu poseban. Gotovo se nitko ne zadovolji jednim pokušajem. Kod svih se javi potreba za obaranjem vlastitog rekorda”, ističe Miroslav Mesić, rendžer Parka prirode Papuk, koji će vam dati detaljne upute i korisne savjete i biti uz vas dok ne svladate i posljednju prepreku. Penjanje po umjetnoj stijeni, trčanje po drvenim gljivama koje vise između drveća, prelazak preko drvenih visećih mostova, ali i mreža, zip-line i pregršt drugih izazova – osjećat ćete se poput glumca u pustolovnom filmu. Za dva sata uživanja i neograničen broj pokušaja cijena za odrasle iznosi 80 kuna, a za djecu 50 kuna.

Dovoljno je dan prije najaviti dolazak na mail turizam@pp-papuk.hr i zabava je zagarantirana. Park prirode Papuk – Adrenalinski park Duboka s umjetnim stijenama, drvenim gljivama, visećim mostovima i mrežama, letećim skateboardom i zip-lineom smješten je u Velikoj u sklopu prvog ekokampa u kontinentalnoj Hrvatskoj koji se prostire na površini oko osam tisuća četvornih metara i kapaciteta je za stotinjak kampera. Solarni paneli za toplu vodu, biološki pročistač voda, vlastito reciklažno dvorište za odvojeno prikupljanje otpada..., samo su neki od zelenih aduta ovog kampa u kojem je, primjerice, i asfalt nepoznanica. Umjesto njega, korišteni su kameni agregat i vezivno sredstvo bazirano na prirodnim smolama. Njegovu posebnost prepoznalo je i Kamping udruženje Hrvatske te ga je uvrstilo na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, kojeg je podržalo i Ministarstvo turizma.

Kako bez dobre eno-gastro ponude nema pravog doživljaja destinacije, tako su domaći kulen, fiš-paprikaš, šaran na rašljama, vinogradski ćevap, cicvara, slavonski čobanac... samo dio tradicionalnih jela koje gosti mogu kušati u brojnim restoranima, od kojih su devet nositelji standarda Okusi Zlatne Slavonije. 

Vile Montis Aurea: oaza mira i bijeg od obveza

Na svega stotinjak kilometara od Zagreba možete biti smješteni u zapadnom dijelu požeške kotline, brdovitom području koje obiluje označenim planinarskim stazama i netaknutom prirodom, u vilama Montis Aurea. Vile Tena, Sara, Vinka i Maja, s četiri i tri zvjezdice, smještene su u mjestu Novo Zvečevo, u srcu Papuka, parka prirode i Geoparka pod UNESCO-ovom zaštitom. Mir i privatnost koje pruža okruženje omogućit će gostima da se odmore od svakodnevnih obveza. No, gosti mogu zadržati doticaj s vanjskim svijetom koristeći se blagodatima moderne tehnologije jer su sve vile opremljene broadband pristupom internetu i pokrivene Wi-Fi signalom.

Jedna od četiri vile, vila Tena, smještajnog je kapaciteta do šest osoba. U prizemlju se nalaze kupaonica, kuhinja opremljena svim potrebnim kuhinjskim uređajima, blagovaonica, hodnik i dnevni boravak opremljen velikim smart TV-om. Kuća ima prekrasnu otvorenu galeriju s koje se pruža pogled na dnevni boravak. Na katu se nalaze kupaonica, dvije sobe s bračnim krevetima i jedna soba u kojoj su pomoćni odvojeni kreveti na kat. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije