Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite što jedete

Na dijeti ste? Oprez, evo kako i salata može udebljati

Dijeta
Foto: Thinkstock
1/2
25.03.2014.
u 18:36

Dresing za salatu može sadržavati i majonezu ili neke druge kombinacije umaka koje podižu kaloričnu vrijednost obroka, baš kao i dodaci poput slanog sira, prženih kockica kruha ili piletine

Osobe koje se odluče na dijetu najčešće izabiru jesti – salate.

Ali, nije svaka salata niskokalorična te stoga dobro razmislite prije nego što idući put naručite salatu. Salate u restoranima često su začinjene s puno dresinga pa jedan obrok salate, za koju ste pomislili da će vam osigurati pun želudac s malo kalorija, mogu napraviti više štete nego koristi, piše TOI.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Jedna porcija salate, ovisno o dresingu kojim je začinjena, može imati i oko tisuću kalorija. U restoranima često stave tjesteninu "pod salatu" pa se možete lako prevariti. Iako uvijek pišu sastojci jela na jelovnicima, možda ćete radije posegnuti za salatom s tjesteninom nego za sezonskom samo začinjenom limunovim sokom. Prva opcija je mnogo kaloričnija, a vi ste "ipak pojeli samo salatu".

Ne zavaravajte se i pazite na sastojke. Dresing za salatu može sadržavati i majonezu ili neke druge kombinacije umaka koje podižu kaloričnu vrijednost obroka, baš kao i dodaci poput slanog sira, prženih kockica kruha ili piletine.

>>4 savjeta koja će vam pomoći da ubrzate metabolizam

>>7 najčešćih pogrešaka koje radite, a zbog kojih nikako da smršavite

Komentara 1

QW
qwas33333
17:29 29.03.2014.

da skužio sam da salata od krmenadli i krumpira s preljevom od pečenog kupusa udeblja. zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije