Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo terapeutkinji

Muškarac pitao: 'Očajnički želim da se moja djevojka uda za mene, hoće li je baš to odbiti?'

Muškarac
Shuttershock
24.03.2023.
u 20:21

Mislim da se morate zapitati zašto vam je brak toliko važan i što pokreće vašu želju, je li to zato što imate 40 godina i mislite da je to ono što biste sada trebali?

Ja sam 40-godišnjak i očajnički želim da se moja djevojka uda za mene, ali brinem se da je prerano i da će je odvratiti to što ja to tako želim, napisao je anonimni muškarac terapeutkinji i Mirror kolumnistici Coleen.

"Ona ima 31 godinu i hodamo tek godinu dana, no stvari idu dobro i mislim da je sad ili nikad. Imao sam u prošlosti dvije duge veze ali nijedna od tih djevojaka se nije htjela udati za mene i obje su prekinule sa mnom."

"Brine me što nisam siguran razmišlja li moja djevojka isto kao ja, a ako je pitam i kaže ne, bojim se da će sve biti gotovo za nas. Spomenuo sam brak, pa čak i djecu, i to je nije uplašilo, ali to ništa ne garantira", rekao je.

"Što da napravim? Stalno o tome razmišljam - kako ću je pitati, gdje ću to učiniti i slično."

Znam da bi se to svidjelo mojim roditeljima jer sigurno misle da sam vječni neženja i odustali su od toga da će imati unuke!

- Mislim da se morate zapitati zašto vam je brak toliko važan i što pokreće vašu želju, je li to zato što imate 40 godina i mislite da je to ono što biste sada trebali? - rekla je Coleen.

"Izlažete li se pritisku jer su vam prijatelji oženjeni ili jer vaši roditelji očajnički žele unuke? To nisu pravi razlozi".

"Ako tražite osjećaj sigurnosti u budućnost, nema jamstava da će brak to riješiti. Dakle, udahnite i zapitajte se – jeste li zaljubljeni? Mislite li da je ta žena 'ona prava'? A i jest, čemu žurba?"

"To ne znači da ne možete razgovarati o braku ili djeci dok se zabavljate i upoznajete jedno drugo na dubljoj razini. Niste rekli živite li zajedno ali pretpostavljam da ne pa je možda to dobar sljedeći korak".

"Ako mislite da njoj još nije do toga, nemojte joj stvarati pritisak.", zaključila je.

"Opasnost od jurnjave kroz život, pokušavanja doći do sljedeće prekretnice, je da ne živite u sadašnjosti i ne cijenite sve dobro što se sada događa. Zato više uživajte u putovanju, nastavite s dobrom komunikacijom s njom i pokažite joj koliko ste predani vašoj vezi".

'Za supruga kažu da je puno zgodniji od mene i misle da smo u lažnom braku, ali mi se volimo'

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
11:41 25.03.2023.

Ma tesko da ce nakon godinu dana veze odmah se vjencat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije