Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlično!

Muči vas prašina u domu? Napravite 'čarobni' sprej koji će spriječiti njezino nakupljanje

Shuttershock
27.12.2021.
u 09:03

Jednostavno ga koristite jednom tjedno, prskajući na krpu od mikrovlakana i brisanjem po prašnjavim površinama.

Brisanje prašine nije zabavan posao i obično dolazi uz kihanje, a najgore je kada odmah nakon čišćenja primjetite kako se novi sloj prašine već formira. Ako je to nešto s čime se možete poistovjećivati, isplati se isprobati ovaj trik koji odbija prašinu, kako piše Metro.

Uključuje izradu posebnog spreja koji se može koristiti po cijelom domu, a kako biste ga napravili, potrebne su vam samo stvari koje sigurno već imate kod kuće - ulje, deterdžent za pranje posuđa, ocat, voda i eterično ulja limuna.

Počnite tako što ćete u zdjelu ili vrč uliti pola žlice maslinovog ulja – to će spriječiti nakupljanje prašine na površinama. Zatim dodajte žlicu octa i pola šalice vode - ocat će pomoći u uništavanju grinja.

Zatim dodajte par kapi deterdženta za pranje posuđa i deset kapi eteričnog ulja limuna. Međutim, budite oprezni s eteričnim uljem jer prevelika količina može biti štetna za kućne ljubimce. Nakon što ste napravili mješavinu, ulijte je u bocu s raspršivačem i protresite.

Jednostavno ga koristite jednom tjedno, prskajući na krpu od mikrovlakana i brisanjem po prašnjavim površinama.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije