Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nenad Sovilj

'Molekula' najpoznatijeg hrvatskog dizajnera nakita

Nenad Sovilj nakit
Foto: PR FOTO
1/2
19.05.2015.
u 13:02

Nenad Sovilj slavi 10 godina umjetničkog djelovanja izložbom u Francuskom paviljonu SC-a

Najpoznatiji hrvatski dizajner nakita nenad Sovilj krajem svibnja slavi 10 godina umjetničkog djelovanja i to velikom izložbom u remek-djelu moderne arhitekture - Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu.

Na izložbi pod nazivom "Molekula", Nenad Sovilj predstavit će javnosti novu kolekciju koja je, kako kaže, oblikovno jednostavna, a tehnički, idejno i filozofski najzahtjevnija dosad.

Koristeći materijale i tehnike tipične u draguljarstvu te smolu, nastali su elementi koji su morfološki pročišćeni, a idejno se referiraju na mikro i makro kozmos od kojeg smo satkani.

Tako u svoje „atome“ od epoksidne smole, osim poludragog kamenja i metala, autor po prvi put umeće i plemenite metale poput srebra i zlata te dragog kamenja.

Osim izložbe, projekt obuhvaća tribinu za studente na temu brendiranja u području dizajna i mode na kojoj će skupina stručnjaka pokušati mladima približiti sve faze u razvoju brenda, od ideje do proizvoda koji opstaje na tržištu.

Izložba se odvija pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba te Turističke zajednice grada Zagreba od 27. do 30. svibnja 2015. godine, a čitav projekt kulminirat će svečanim otvorenjem 27. svibnja.

>>Zbog njenog kreativnog hobija 'poludjele' poznate Hrvatice (ali i Hrvati)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije