Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvrijeđali je

Majku žestoko osudili: 'Dopuštam 7-godišnjoj kćeri da nosi šminku, zbog nje ima samopouzdanja'

Facebook
01.10.2020.
u 13:15

Svoje dane provodi gledajući tutorijale o šminkanju te kopirajući njihove beauty lookove

Prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, gotovo 58 posto žena smatra da djeca ne smiju nositi šminku do svoje 14. godine, ali ne misle sve majke tako. Majka Natalie Parkinson (39) postala je meta osuđivanja na društvenim mrežama nakon što je otkrila da svojoj sedmogodišnjoj kćeri Harriet dopušta da nosi šminku, prenosi The Sun.

- Harriet obožava šminku, a bolje je u šminkanju nego ja. Ona će gledati tutorijale, pauzirati ih, kopirati ono što rade i ponovno nastaviti gledati. Pomognem joj s maskarom jer se brinem da će se ubosti u oko, ali sve ostalo radi sama - ispričala je Natalie.

Harriet je šminku otkrila prošli Božić kada je za poklon od svoje majke dobila paletu sjenila. U samo nekoliko tjedana ju je potrošila i tražila još. Natalie obično daje kćeri slobodu u odabiru svoje kolekcije kozmetike, ali za rođendan kupila je Harriet stol za šminkanje, ogledalo, stolice i LED svjetla, što je platila oko tisuću kuna, kao i rumenila, palete za sjenila i konturu za još 500 kuna.

Foto: Daniel Pavlić

 - Ima puno lakova i rasšpica za nokte, ali ja ih čuvam u svojoj sobi, kao i četiri palete šminke i vlastiti parfem. Nekim danima zna sjediti satima šminkajući se, a ako joj se ne svidi, počne iznova. Ne dopuštam joj da izlazi iz kuće s njom, ali stavljam fotografije na Facebook. Mnogo ljudi me je kritiziralo i govorilo da joj ne bih trebala davati šminkanje, ali ona je moje dijete i znam bolje od ikoga. Sve dok je nosi u školu, ne vidim nikakvu štetu - kaže.

- Volim se šminkati jer izgledam lijepo i odraslo -  kaže Harriet. Ali Natalie kaže da se radi o samopouzdanju, a ne o taštini. - Sasvim sam svjesna Harriet misleći da je lijepa samo našminkana, pa se pobrinem da zna da njezina ljepota dolazi iznutra - kaže.

Foto: Daniel Pavlić

- Kad je krenula u školu, morala je nositi naočale i to joj je srušilo samopouzdanje. Sakrila bi ih i polomila jer je rekla da izgleda ružno. Prestala se družiti s prijateljima pa sam pokušala nekoliko stvari kako bih joj izgradila samopouzdanje, poput gimnastike. Znam da joj i šminkanje pomaže, objasnila je mlada majka.

Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je vlastitu tvrtku:

Komentara 1

Avatar Salam_Parizer
Salam_Parizer
13:31 01.10.2020.

hahha, a koja to žena ima samopouzdanje kad smo već kod toga?, takva ne postoji... XD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije